Home | Video’s | VPW Vierjarige Hengsten en Ruins Stakes

VPW Vierjarige Hengsten en Ruins Stakes

Door
Letter groote: Decrease font Enlarge font


WOLVEGA - Zaterdag 12-05-2012. Barack Flevo won, na een fel duel op het laatste rechte eind met Bentley Karan, de Stakes van zijn leeftijdsgenoten. Hierbij verbeterde hij zijn persoonlijke besttijd naar een mooie 1.14.2 !

 

De wedders hadden Bentley Karan als favoriet aangewezen, en ook Bullseye was ietsje meer gespeeld dan Barack Flevo. Zo ging de Offshore Dream- en Hell Angel-zoon van start met een mooie 5 Euro 60 op de cote eventueel.

Waarschijnlijk had dat te maken met het feit dat Barack iets minder was in zijn laatste optreden op Wolvega, maar ook op Duindigt.

Bas Crebas zijn oogappeltje liet echter zien dat hij absoluut nog dezelfde is. Na een uitgekiende rit ging op het laatste rechte stuk alle registers open en na als eerste de meet bereikt te hebben was er zelfs nog tijd voor Bas om de zweep triomfantelijk in de lucht te steken.

De man uit de Flevopolder heeft wel eens gezegd tegen mij dat Barack het beste paard van stal is. Met buurmannen als Yonker Fanatic en Careca F Boko zegt dat natuurlijk alles.

Stalgenoot Billy the Quick met Rick Ebbinge had natuurlijk ook een belangrijke rol en hij was ook in staat deze te vervullen. Hij startte als een pijl uit een boog en kwam als eerste bij de bocht. Hij hield daarna het tempo hoog.

Een harde koers was het gevolg, iets dat Barack heel goed ligt.

 

 

Fantastische koers ook weer van Bentley Karan. De pupil van Michael Schmid verbeterde ook zijn persoonlijk record, wat veel zegt over de kwaliteit in deze koers.

Arnold Mollema zijn Derby nummer 3, Bronsvlinder, kwam weer knap af op het laatst met Robin Bakker en werd derde.

 

We kunnen nog veel moois gaan verwachten van onze 4-jarigen...

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook

Auteur info

Chris van Hattem Chris van Hattem 42-jaar. Wonende te Veldhoven; Noord-Brabant. Al heel mijn leven fan van de paarden en de Draf- en Rensport. Ik probeer alles te volgen in het binnen- en buitenland. Onze sterren moeten onder de aandacht gebracht worden, dus ik besloot ze te gaan filmen. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een uit de hand gelopen hobby, die ik wel met veel plezier uitoefen.
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst
Vind ons leuk op Facebook

Nieuwsbrief

Email: