Home | Video’s | Ready Cash zoals verwacht de sterkste

Ready Cash zoals verwacht de sterkste

Door
Letter groote: Decrease font Enlarge font


VINCENNES - Zoals eigenlijk kon worden verwacht is de Prix d'Amérique zondag een prooi geworden voor de grote favoriet Ready Cash, die ook een jaar geleden al de sterkste was.

Hoewel de Nederlandse hoop Timoko met Richard Westerink het tempo tot zo'n driehonderd meter voor de meet dicteerde, was de eindsprint van de favoriet de populaire Imoko-zoon te machtig. De door Franck Nivard gereden winnaar zette in deze koers een tijd neer van 1.12,0 over 2.700 meter, een evenaring van het in 2007 gevestigde koersrecord van Offshore Dream. Hij klopte daarmee Roxane Griff, The Best Madrik, Maharajah en Timoko, die met zijn vijfde plaats altijd nog € 30.000 verdiende. "Het koersverloop ontwikkelde zich zoals gehoopt, maar helaas bleek de koers zo'n 500 meter te lang", meldde Westerink na afloop. Voor Timoko komen er normaliter nog meerdere kansen op de felbegeerde zege. Dat geldt ook voor Main Wise As van de familie Gerrits, die als negende net buiten de prijzen viel, maar ook niet ver van de kop verwijderd bleef.

 

Beoordeel dit artikel

4.33
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst
Vind ons leuk op Facebook

Nieuwsbrief

Email: