Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 3 december...

Welkom op 3 december...

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Opal Viking won in 2003 de Big Noon Pokalen Opal Viking won in 2003 de Big Noon Pokalen

DEN HAAG - Op de dag dat het programma voor de Premium Meeting van vrijdag te Wolvega bekend wordt, heerst er bijna serene rust op de koerskalender voor wat betreft de Nederlandse inbreng. Al komen op de baan van het Zweedse Jägersro onder meer André Bakker en Erwin Bot meerdere keren aan de start en zijn er in Frankrijk wat schaarse Nederlandse belangen.

Op de piste van Vincennes wordt verder gekoerst om de Prix de Gisors voor vierjarige hengsten en ruins. Het koersrecord werd vorig jaar in dit monténummer gebracht op 1.13,9 over 2700 meter. Sterkste editie was misschien die van 2009 met winst van Risque Tout vóór Royal Quito en Roi du Lupin. Ook in de Prix des Pyrenees sneuvelde vorig jaar het koersrecord: Mirror Grif won met Marco Smorgon in 1.13,9 over 2700 meter.

En verder deze dag…

1970 Nummer 79 van ‘Paardesport in Ren en Draf’ glijdt in een vernieuwd jasje door de brievenbus. In plaats van de als tabloid verschijnende oude versie (men was de tijd met dat formaat eigenlijk dus ver vooruit) wordt een magazine uitgegeven. De eerste voorplaat wordt opgefleurd door For Ever met Harry Pools, die de Grote Novemberprijs heeft gewonnen.

1975 Waar blijft de tijd. Op Hilversum III (voor de jongeren: dat was een radiozender) wordt tijdens het sportprogramma steevast op een vast tijdstip aandacht geschonken aan de (uitslagen van) de hippische ontwikkelingen: met om 22.35 de paardenkoersen staat er dan ook in de programmabladen...

1978 Speedy Volita wint het Winter Sprintkampioenschap na bij de start nog even in de pace te zijn gekropen. Gerard Gommans zet de achtervolging na een afsluitende kilometer in 1.13,8 met succes in. In een andere koers beleeft John de Leeuw hachelijke momenten achter Obrigade, weet zijn hengst ondanks een val in bedwang te houden en even later bij de herstart tweede te worden achter Rillette Six met Jan Wagenaar.

1988 Mack Lobell, die wordt gereden door John Campbell, wint de Van Lennep Memorial Invitational in een tijd van 1.55,3 op Pompano Park.

2003 Temple Boko wint met Jorma Kontio de Menhammar Stuteris Tweejarigenprijs. Kontio zou van 2002 tot en met 2006 vier van de vijf edities van dit nummer winnen, waarvan in 2005 met Vanessa Boko.

2003 Opal Viking wint de Big Noon Pokalen met Lennart Forsberg en wordt de opvolger van Pegasus Boko. De editie van 2003 is prima bezet met verder onder meer bekende namen als Calvin Capar (derde) en Sue Boko (vierde).

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: