Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 25 november...

Welkom op 25 november...

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Welkom op 25 november...

DEN HAAG - Na het inschrijven voor de koersen van komende week (Wolvega en Alkmaar) zullen nogal wat trainers richting Dinslaken afreizen, waar een programma van tien koersen wordt afgewerkt.

 

Op Vincennes staat de Prix de Sille le Guillaume op het programma. Een koers waarin Venividivici Joe in 2011 nog derde werd achter Amiral Sund. Ook het vierjarigennummer om de Prix de la Clayette wordt verreden.

Op de baan van het Zweedse Färjestad staat de E3 Revanchen voor driejarige merries op de rol. Dit nummer kende met Namarra Boko (1999), Rae Boko (2002) en Sierra Rapida (2003) enige tijd Nederlandse dominantie. Dit jaar mag Donna di Quattro (Love You-Whoopie As) de eer hoog houden. Ook wordt in Färjestad een Klass II försök verreden.

En verder op deze dag:

1929 Nederlandse zeges op de baan van Vincennes, waar Thé Monsieur weet te winnen met Dolly The Great en J. Bakker hetzelfde doet met Eglantine III.

1995 De merrie Dryade des Bois boekt voor het tweede jaar op rij op deze datum een aansprekende zege. In 1995 wint ze de Prix de Chenonceaux, nadat ze een jaar later eerder de Prix Klio op haar naam heeft geschreven. Haar grootste zege wordt natuurlijk die in 1998 in de Prix d’Amérique met Jos Verbeeck, enkele maanden nadat ze in Hilversum de Prijs der Giganten heeft gewonnen.

1997 Gloss Yatzee kwalificeert zich op de baan van Eskilstuna. Vooral in de millenniumwinter was hij als koerspaard op dreef met zeges in de Gösta Nordins Lopp, Smedträffen en een serie van de Gulddivisionen. Vanaf 2002 was hij in Frankrijk succesvol met Jos Verbeeck, onder meer in de Prix de Gatinais (Vincennes) en de Prix de Bruxelles op Enghien. Zijn laatste koers liep hij in het montégenre in 2006 met Angeline Batist, waarna hij bij Fred de Zoete dekdiensten verrichtte.

2000 Remington Crown wint in 1.13,2 in handen van Jos Verbeeck de finale van de Prijs der Giganten. De Nederlandse eer wordt hoog gehouden met een formidabele tweede plek van Paul Trot met Hugo Langeweg. De afwezige Zweed Victory Tilly is voor de koers al zeker van de eindzege in het Grand Circuit.

2007 Torvald Palema wint de Gran Premio Palio Dei Comuni en klopt daarbij Algiers Hall en Opal Viking, die dit nummer in 2006 al heeft gewonnen en die zege in 2009 nog eens weet te repeteren.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: