Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 3 november...

Welkom op 3 november...

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Obelix Diamant © www.traberfoto-sx.de Obelix Diamant © www.traberfoto-sx.de

WASSENAAR – Op de baan van Duindigt wordt vandaag een programma van negen koersen verreden, waarbij de toestand van de grasbaan dit keer gelukkig als voldoende is beoordeeld.

Op het internationale vlak zien we in Berlijn diverse Breeders Crown-koersen. Bij de tweejarige hengsten en ruins wordt jacht gemaakt op een plekje op de erelijst die al namen bevat als Nightstar Yankee, Abano As, Pablo As, Orso November, Unforgettable, Russel November, Bagley en vorig jaar Dino Newport. Dit keer zien we onder meer Eugene F Boko (Robin Bakker), Dabano As (Rob de Vlieger), Elton Attack en Way Scott (Robbin Bot) in actie.

Bij de merries verdiende ons land reeds zeges met Fiona Goal, Lady Louise, Vita di Quattro, Waldolala Boshoeve, Finca en Lobell Countess. Laatstgenoemde was de tweede voor Peter Strooper na zijn eerdere winst met Lady Louise. Onze kanshebbers zijn nu Stacelita (trainer Erwin Bot), Star Potential (Robin Bakker) en Exceptionell (met Hugo Langeweg voor de stal van Arnold Mollema).

Ook de driejarigen komen in actie. In de versie voor mannelijke dravers zien we Nu I Nu (Hugo Langeweg), Stanislawski (Robin Bakker) en Obelix Diamant (Rob de Vlieger). Winnaars waren onder meer al Abano As, Sir Maurits, Unico Limburgia, Sir Karan, Marc Burgerheide en Baron W.

Bij de merries heeft Peter Strooper met Joyful Angel en L’Amour Toujours twee paarden in de strijd. Ze worden gereden door respectievelijk Michel Rothengatter en Hein Wewering. Verder zien we Charlotte W (Rob de Vlieger), Delisa di Quattro met Patrick de Haan en Dear Butcher met Robbin Bot. Ook hier veel bekende oud-winnaressen: Evita Idzarda, Welblut, Ashley Way, Mona Lisa As en Finca.

Dat is bij de vierjarigen al niet anders. Freiherr As, Ambassador As, Unforgettable, Sir Karan en Yankee Elmo zetten deze klassieker al eens naar hun hand. Dit jaar komt onze inbreng vooral via Midnight Oil met Robin Bakker.

Bij de merries zien we namen als (opnieuw) Evita Idzarda, Mon Amour November, Mona Lisa As, Yewel Boshoeve en Lobell Countess als winnares. Daar komt nu in ieder geval geen Nederlandse bijdrage bij.

Ook op de baan van Eskilstuna in Zweden staan Breeders Crown-koersen op het programma. Opvallend daarbij is dat dit jaar geen Boko-vertegenwoordigers actief zijn.

In Frankrijk zien we verder op diverse banen Nederlandse belangen.

En verder deze dag…

1927 De handicapdraverijen te Gorredijk worden gewonnen door Ago Kann met Marten Siderius (A-klasse) en Quicklooper van eigenaar Poelsma uit Leeuwarden. In beide klassen eindigt Kees van eigenaar Van der Veen uit Blankenham als tweede.

1986 Tijdens de tweede dag van de Buitenzorg-veilingen gaan drie paarden voor meer dan 23.000 gulden van de hand. Concorde (Heres-Red Silks) is de topper, gevolgd door Certainly Frisia (Worthy Dean-Udi Pepper) en Chery Buitenzorg (Brogan-Jewel Buitenzorg).

2007 De Prijs der Giganten gaat naat Norginio met Jos Verbeeck. De Capriccio-zoon klopt Keep On Flying en Kings Sugarboy. Van Nederlandse zijde spelen Starfighter LM en Johan geen rol van betekenis.

2012 Friction (Örjan Kihlström) wint op Sundbyholm de Smedträffen, waarbij hij in 1.11,6 sneller is dan Global Investment en Oracle.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: