Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 2 november...

Welkom op 2 november...

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Ariane Beemd is er weer bij © www.mbfotos.nl Ariane Beemd is er weer bij © www.mbfotos.nl

WOLVEGA – Natuurlijk kiezen we vandaag koers richting Wolvega, waar onder meer de Breeders Crown voor oudere paarden wordt verreden.

De koers kende mooie winnaars met onder meer bij de hengsten en ruins Venividivici Joe, Vriend Vryenesse, Yesterday, Zandokan Eden en wederom Yesterday. Bij de merries zien we onder meer Victory My Way, Whiz Past, Zulaika River en Ariane Beemd op de erelijst. Laatstgenoemde is er nu ook weer bij en treft onder meer Bibi Barosso, vorig jaar de sterkste bij de vier jaar oude merries.

Ook in Berlijn worden Breeders Crown-koersen voor oudere paarden afgewerkt. De Nederlandse inbreng bij de hengsten en ruins is dit jaar marginaal en dat is opvallend, want in het verleden was deze koers vaak oranjegekleurd. Bijvoorbeeld met Kanway (2001, trainster Maria Poort), Freiherr As (2002 en 2003, trainer Arnold Mollema), Abano As (2004, voor dit succes nog getraind door Peter Strooper), Orso November (2007 en 2008 onder de hoede van Jack de Jong en Age Posthumus) en vorig jaar met Bagley, ooit successen vierende bij Arnold Mollema. Baltimore As is dit jaar de favoriet.

Bij de merrie was Novel Attack van Frans Ottersberg in 2002 en 2003 de beste. Dit jaar lijkt het een duel te worden tussen Jitanes (Jörgen Sjunesson) en What a Feeling met Roland Hülskath.

In Noorwegen trekt op Jarlsberg de Th, Martinsens Äreslop de aandacht. Dit nummer werd onder meer gewonnen door Speedy Renka (2007) en Yarrah Boko, die in 2010 en 2012 de beste was. Favoriet is dit jaar de Amerikaanse draver Broadway Legs. Eveneens in Jarlsberg staat de DNT’s Höstfinale voor driejarigen op de rol, vorig jaar gewonnen door Thai Broadway.

Op de baan van Eskilstuna is het Smedträffen de publiekstrekker. Friction verdedigt zijn titel tegen onder meer Beanie MM, Monster Drive, Womanizer, Global Investment (vorig jaar tweede en in 2010 en 2011 derde), Reven d’Amour en Francais du Gull.

Verder staat hier de Stig H Akademienslopp voor leerlingen op het programma en een montékoers in het kader van de Montéserie (met Yosemite Boko).

In het Finse Lahti wordt de Jokimaa Tekee Tähtiä verreden. Oud NDR-roerganger Peter ter Borgh ziet hier zijn Absolut Newport aan de start.

En verder deze dag…

1910 Op de baan van het Noord-Hollandse Bergen wint het paard Kwarteltje twee koersen, beide met een afstand van meer dan 2200 meter.

1980 Op de baan van Hamburg wordt een semi-interland verreden tussen Noord-Duitsland en Noord-Nederland. Bij de amateurs wint Okos met Bert Bekkers en bij de profs zegeviert Sandor L met Hubert Schoonhoven, die voor de eerste maal buiten de landsgrenzen aantreedt.

1990 Peace Corps wint de Breeders Crown voor merries in een nieuw wereldrecord voor duizend meter banen op Pompano Park in Florida

2001 Op Belmont Park wordt door de paardensport meer dan vijf miljoen dollar opgehaald voor de nabestaanden van de slachtoffers van ‘nine eleven’. Opgeteld bij andere activiteiten draagt de sport meer dan tien miljoen dollar bij!

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: