Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 1 november...

Welkom op 1 november...

Door 5
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Robert Bi © www.mbfotos.nl Robert Bi © www.mbfotos.nl

DEN HAAG – Met vandaag onder meer de Gran Premio Orselli op de baan van Turijn, waarbij een start van Robert Bi (trainer Paul Hagoort; rijder Robin Bakker) in het hoofdnummer.

Robert Bi zal in het veld van veertien paarden als één van de favorieten van start gaan, maar krijgt met Remo Gas, Rori Axe en Rossella Ross tegenstanders van niveau. De laatste Nederlandse winnaar was in het millenniumjaar Abano As met Peter Strooper. De Callantsoger legde twee jaar geleden met Lobell Countess ook nog beslag op een vierde plaats.

Ook in de merrieversie is de combinatie Hagoort/Bakker vertegenwoordigd, want Danae F Boko is eveneens naar het zuiden afgereisd. Die treft met Robin Bakker twee merries uit de stal van Edwin Lagas: Rouge Bi en Rosita Bi. Bakker deed in 2007 in deze koers mee met Freya Kievitshof en werd toen vierde.

In het Zweedse Bergsaker staat een aflevering van de E3 Bonus op de rol. Ook de finale van de Norrlands Stoserie krijgt haar beslag. Van de partij is onder meer Ariel Boko, die eerder dit jaar een serie in het kader van deze koers op haar naam schreef. De merrie van Per Linderoth moet veertig meter toegeven op de koppaarden.

In het Duitse Dinslaken zijn eveneens meerdere Nederlandse kanspaarden actief. Zo zien we in het nummer voor de semitopklasse onder meer Billy the Quick (Lucas Wallin), Bronco Boko (Tom Kooyman), You Wish Toscana (Richard Slijfer), Paycheck (Kurt Roeges) en Yorick Stardust met Simon Woudstra. Aan de andere kant van het land, in Straubing, zijn paarden als Annabel Charisma, Wildfire en Wings Summerland zegekandidaten in een montékoers.

Ook in Frankrijk zijn vandaag veel Nederlanders actief, waarbij het grootste contingent naar Laval trekt. Op deze PMU-meeting zien we onder meer door Antoon Wilderbeek, Heleen Krom en Henk Grift getrainde paarden.

En verder deze dag…

1938 Voor een menigte van 40.000 toeschouwers wint Seabiscuit onder jockey George Woolf de grote favoriet War Admiral in de Pimlico Special, een ren waarin het volledige prijzengeld (15.000 dollar) naar de winnaar gaat. In 2003 zal het leven van Seabiscuit worden verfilmd.

1947 Man o’War overlijdt op Faraway Farm. Op 4 november zal het legendarische paard met veel ceremonie worden begraven. Meer dan 2500 bezoekers wonen de ‘uitvaart’ bij.

1985 De eerste dag van november is vrijwel altijd de dag waarop de Orsi Mangelli wordt gelopen. Dit jaar is de latere kampioenshengst Diamond Way met Heinz Wewering de snelste voor Ercole Ac en Eliano.

1991 Jan Bernard Kamphuis uit Groningen wordt per vandaag de nieuwe roerganger op de baan van Duindigt. “Ik moet daar zorgen voor goede koersen, sponsors binnenhalen en zorgen dat de hele accommodatie een fleuriger aanzien krijgt.” Kamphuis wil eerst drie maanden aankijken of de werkzaamheden hem bevallen…

1992 Ciao Magnus wint met Ronald van Stam in de sulky het Stayerskampioenschap van Nederland op imponerende wijze, waarbij Delight Nobo het nakijken heeft.

2001 De Gran Premio delle Nazione wordt een prooi voor Victory Tilly met Torbjörn Jansson, waarmee de winnaar zijn titel in het Grand Circuit prolongeert.

2011 Lobell Countess (Peter Strooper) wint nog wel een serie van de Orsi Mangelli, maar in de eindstrijd moet de merrie het afleggen tegen Brad de Veluwe en Tuomas Korvenoja.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 5 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Allright 1 nov 2013
R O B E R T B I in de voetsporen van illustere dravers, als :

Abano As, Scarlet Night, Adrian Chip, Nesta Effe en Brad de Veluwe ... ?

Zet hem op Robert Bi en Robin B... !!
avatar
Allright 1 nov 2013
Net over de finish:

R O B E R T B I wint de Orsi Mangelli !!

Impressionante !! Wat een paard !! Wat een rijder !!
avatar
Niek Hungerink 1 nov 2013
Robert Bi wint in 1.13.3/2100m

Danae F Boko wint in 1.13.4/1600m
avatar
Joop Arkenbout 2 nov 2013
Ik heb ze nu pas teruggezien.
Wat een briljante overwinningen!!!. Felicitaties voor het gehele team..
avatar
Karen 2 nov 2013
Bekijk HIER de koers van Robert Bi

en HIER de koers van Danae F Boko
totaal: 4 | nu in beeld: 1 - 4

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: