Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 22 november...

Welkom op 22 november...

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Nick Hollenberg: tegenwoordig niet alleen in het monté Nick Hollenberg: tegenwoordig niet alleen in het monté

DEN HAAG - Op de Duitse en Belgische banen barst vandaag PMU-geweld los. Op beide banen treffen we Nederlandse belangen aan.

 

In het Belgische Mons zien we in de PMU-opdrachten onder meer Hans van der Pijl, Jan-Willem Kromkamp, Nick Hollenberg (als leerling met Bruce Starlake) en Bas Crébas (zelf met Zahier Charisma, maar stalgenoot Avenir C treedt eveneens aan). Ook de door Cees Kamminga getrainde Baresi Toscana is van de partij.

De minder profijtelijke avondmeeting wordt verzorgd door Gelsenkirchen. Op de agenda staan meerdere Equidia-koersen met een favorietenrol voor Nederlandse combinaties als Rapido (Arnold Mollema), Oncoming Diamant (Rob de Vlieger), Compleet Well (Hans Bot), Trombone (Hennie Grift) en de door Rick Ebbinge gereden Une d'Arcy.

Op de baan van Vincennes wordt de Prix Triton verreden, een koers voor zesjarige hengsten en ruins. Vorig jaar werd dit nummer gewonnen door Sacha Marboula. De een jaar jongere generatie komt in actie in de Prix Arietis, een nummer dat vorig jaar werd gewonnen door Tenor de Legende in een nieuw koersrecord van 1.13,9.

In het Zweedse Romme wordt een versie van de E3 Bonus voor driejarigen verreden.

En verder op deze dag...

1942 Andries van der Blonk wordt geboren. De Assendelver zal jarenlang grote successen vieren en heeft nog altijd een stal die met grote regelmaat winnaars van belang aflevert.

1986 De Grote Prijs van Friesland over 3600 meter wordt een prooi voor Wenri Princess met Gerard van Eykelenborg. De combinatie blijft met neuslengte verschil voor Ypco Oostland met Wim van Dalen.

1986 Ourasi wint de Prix de Bretagne op Vincennes. De zoon van Greyhound en Fleurasie klopt met Jean-René Gougeon respectievelijk Olympio de Corseul en Pan de la Vaudere. Acht jaar later wint halfzusje Vourasi (van Fakir du Vivier) met Bernard Oger.

2009 Opal Viking wint voor de derde maal in zijn loopbaan de Gran Premio Palio Dei Comuni. Met Roberto Andreghetti klopt hij Italiano en Filipp Roc.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: