Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 31 oktober...

Welkom op 31 oktober...

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Alabama K start vandaag op Aby Alabama K start vandaag op Aby

DEN HAAG – Aan de vooravond van een gelukkig druk weekeinde op Nederlandse bodem richten we ons nog even op het buitenland. Vooral in Zweden zijn er Nederlandse belangen.

Op de baan van Aby wordt een onderdeel van de Breeders Crown voor tweejarige dravers afgewerkt. Opnieuw is Eunice Boko van de partij. De merrie werd bij de laatste Breeders Crown tweede achter Enya Boko. John Bootsman heeft dit jaar dus succes met zijn tweejarige fokproducten.

Eveneens op Aby wordt een etappe verreden van de Euro Classic Trot-Next Year, voorbehouden aan driejarigen. In een miniveldje treedt Darling Boko aan. Die ontmoet onder meer Rive Gauche met onze landgenoot Erwin Bot. In augustus wist de ‘Nederlandse’ Doublestar Rapida al een onderdeel van deze cyclus te winnen. Het is overigens niet de enige start van Bot. Hij komt ook in actie met Nicollo’ Lavec en Alabama K. Hans Crébas heeft eveneens een ritje.

Op de baan van het Franse La Croisé Laroche heeft Sjaak Sijm een paard op de startlijsten gezet. De Noord-Hollander hoopt op een plaatsgeldje voor zijn nog zonder zeges zijnde Verveine du Vivier.

En verder deze dag…

1944 Opvallend: de zadeldeknummers van de eerste vijf winnaars op Jamaica Racetrack komen overeen met de koersen waarin men startte, dus nummer één won de eerste koers en nummer vijf de vijfde.

1948 De elfjarige Priola wint op Duindigt het Kampioenschap van Nederland in een kilometertijd van 1.24,8 over 2400 meter. De hengst (Epaminondas/Viola Sunshine) was op dat moment al baanrecordhouder op Mereveld en startte in 1948 zes maal, waarbij hij één keer won. Priola klopt tijdens zijn winnende race onder meer Lord Maire, die in het begin van het jaar als vijftienjarige al dekdiensten had verricht in Frankrijk.

1976 Duizenden bezoekers zijn naar Hilversum gekomen om afscheid te nemen van levende legende Henri Buitenzorg. In het koersprogramma wordt de Grote Prijs van de Nederlandse Spoorwegen gewonnen door Jonker Volann (Jan Wagenaar), die Kees Verkerk en Lido Buitenzorg de baas blijft.

1993 Delight Nobo wint met Jan Baylé op Duindigt het Stayerskampioenschap van Nederland.

1998 De Orsi Mangelli wordt in Italië gewonnen door Conway Hall, die met Jos Verbeeck in de finale C Töj Frökjaer en Varenne klopt. Tot de finale reikt ook Probes Star, die tot op hoge leeftijd actief zou blijven en in ons land nog won op de baan van Groningen. Hij was tijdens dat winnende ritje met Robin Bakker al veertien jaar oud.

2007 De Prix des Cevennes op Vincennes wordt gewonnen door Lontzac met Michel lenoir. De hengst klopt Exploit Caf en Marathon Man.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: