Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 30 oktober...

Welkom op 30 oktober...

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Roxane Griff Roxane Griff

DEN HAAG – Een heel bataljon aan topkoersen op Solvalla en Vincennes. Maar voor Nederlandse paarden lijkt de spoeling vandaag wat dun te worden.

Op Solvalla komt een gezelschap van vijftien paarden in actie in de ‘Fillies and Mares’. In 2010 was Yewel Boshoeve de sterkste in deze koers voor drie- tot vijfjarige merries.

De Lord Rappes Lopp werd in 2009 gewonnen door Zyrano Boko en in 1993 was Temper Tantrum (later nog montépaard in Nederland) de sterkste, terwijl in de Montépokalen Ypsilon Boko één van de kanspaarden is.

Op de Zweedse baan wordt ook een nummer verreden voor tweejarigen, de Morgondagens Stjärna, in het verleden onder meer gewonnen door Quid Pro Quo en Lord Capar. Van The Owners Trophy maakten we eerder op drafsport.nl al melding. Maharajah is één van de starters.

Op Vincennes komen de driejarige montépaarden in actie in de Prix de Bellerive en vijf jaar oude merries zien we in de Prix de Maure de Bretagne. De Prix de Soulac is voor oudere paarden en de Prix Reynolds biedt weer onderdak aan montétoppers. Een koers met aansprekende (en verrassende) winnaars als Rapide Lebel en Commander Crowe. Komt Roxane Griff in dit rijtje? Ze won twee jaar geleden de Prix des Cevennes, die vandaag ook weer wordt verreden met een sterk deelnemersveld.

In Finland wordt de Tamma Champion voor vierjarige merries verreden op de baan van Vermo.

En verder deze dag…

1937 Sir Barton, de eerste Amerikaanse Triple Crown winnaar, overlijdt op 21-jarige leeftijd. Na een loopbaan als dekhengst vertrok Sir Barton naar de US Army's Remount Division in Nebraska en vervolgens naar een ranch in Wyoming, waar hij tot zijn dood zijn dood zou verblijven.

1988 Nadat de oogkleppen van zijn paard Roaring River losgaan, grijpt jockey Fransisco Torres deze en plaatst ze tussen zijn tanden, zodat hij zijn handen vrijhoudt om de ren op Hawthorne met drie lengten te winnen. Torres krijgt later in zijn loopbaan grote problemen in verband met veelvuldig alcoholmisbruik.

2005 Het H. van Wickevoort Crommelin Memoriaal wordt een prooi voor Starfighter LM in een fraai nieuw koersrecord. Het betekent dat de hengst voor het derde jaar op rij de klassieker wint en het record van Roland evenaart.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: