Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 28 oktober...

Welkom op 28 oktober...

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Fan Idole Fan Idole

DEN HAAG – Op internationaal gebied een rustige dag, alle tijd dus voor trainers en eigenaren om zich te concentreren op de aangifte voor de meeting van Wolvega (zaterdag) en die van Duindigt, komende zondag. Voor Alkmaar is de aangifte op dinsdag gepland.

Voor wat de Nederlanders betreft is het in Frankrijk uitkijken naar de PMU-meeting in Toulouse, waar Richard Westerink en vooral Ron Kuiper belangen hebben. De voor deze dag voor een monté-optreden aangegeven Anky Kievitshof is overigens reeds geschrapt. De voor vandaag geplande meeting van Dinslaken werd vorige week al geannuleerd. Het regent de laatste tijd koersdagen die niet doorgaan bij onze oosterburen.

En verder deze dag…

1973 Secretariat, voor velen het grootste renpaard ooit ter wereld, sluit zijn loopbaan af met een zege in de Canadian International Championship Stakes op Woodbine Racecourse in Toronto. Na zestien zeges in 21 races zoekt hij zijn heil in dekdiensten. In 1989 zal hij als gevolg van ongeneeslijke fysieke problemen in Parijs aan zijn einde komen.

1995 De CL Müllers Memorial wordt gewonnen door Bolets Igor, die met Lennart Forsgren sneller is dan de favoriet Activity.

1997 Omdat hij ons zo vroeg ontvallen is: General November wint in Vincennes met Pekka Korpi in de sulky de Grote Prijs van de UET in een toenmalig koersrecord van 1.13,2. De Finnen Hakki Kemp en Sensation Ride worden op afstand tweede en derde. Het drievoudige paard van het jaar in Duitsland overleed in maart 2006.

2000 De geweldige merrie Fan Idole wint de CL Müllers Memorial op Jägersro. In handen van Richard W Denechere klopt ze in 1.14,5 onder meer Axwill en Com Hector. Voor Fan Idole was het haar meest succesvolle jaar met een hele batterij aan zeges, zoals in de Coupe du Monde de Trot, Prix de Bretagne, Prix du Luxembourg en de Prix de l'Atlantique. Ze liep dat jaar ook haar record van 1.09,8. In de fokkerij vallen haar nakomelingen tot dusverre nog niet echt op.

2012 Perlando wint met Jos Verbeeck in Mons het afsluitende onderdeel van het Europese Circuit voor Trotteur Francais. Roxana de Barbray en Quinio du Relais bezetten de overige ereplaatsen.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: