Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 29 oktober…

Welkom op 29 oktober…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
De meetings van Wolvega en Duindigt gaan zeker door De meetings van Wolvega en Duindigt gaan zeker door

DEN HAAG – Vandaag worden de programma’s van Wolvega en Duindigt bekendgemaakt en hopelijk volgt er ook een meeting voor Alkmaar, waarvoor deze morgen is ingeschreven.

In Frankrijk wordt de Prix Marcel Dejean verreden, een koers voor tweejarigen met een eerste prijs van 36.000 euro. De laatste jaren werd dit nummer vaak gewonnen door paarden die vrij snel in de vergetelheid geraakten. De winnares van de Timoko-jaargang, Texas Style, was als tweejarige bijvoorbeeld toonaangevend binnen haar lichting, maar boekte haar laatste zege in 2010 in de Prix Guy Deloison en draafde vervolgens nauwelijks nog een prijsje bijeen. Ze nam vervolgens als vierjarige afscheid met een kleurloze prestatie in de door Timoko gewonnen Grand Prix de l’UET op Vincennes. Dit jaar komen er acht paarden aan de start in deze Prix Marcel Dejean.

In Zweden wordt de Johan Ullbergs Minne verreden. Deze koers werd de laatste twee jaar gewonnen door de Scarlet Knight-zoon GH Nemo. Ook de Silverstoet voor tweejarige merries wordt betwist. Bij de starters bevindt zich Enjoy Boko met Per Lennartsson. De laatste Boko op het erepodium in dit nummer was Sissy Jean Boko in 2002. Die merrie kreeg dit jaar nog een hengstveulen van Zola Boko.

Op Jägersro komen onder meer André Bakker, Erwin Bot en Hans Crébas (met Winston de Frise) in actie. Ook in Frankrijk (Vincennes en Mont St. Michel) zijn Nederlandse trainers en rijders aanwezig.

En verder deze dag…

1993 Expressway Hanover, gereden door Per Henriksen, wint in een wereldrecord voor driejarige merries de Breeders Crown op Pompano Park.

1998 Het komt niet vaak voor, maar bekend wordt dat de Triple Crown-winnaar Secretariat in 1999 zal worden geëerd met een geheel eigen postzegel.

2004 Björn Goop wint vijf koersen op de baan van Farjestad. De bloemen gaan naar No Smokin Pellini, Axel Roy, Sandie’s Arnie, Ninja November en Top Selection.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: