Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 26 oktober…

Welkom op 26 oktober…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Commander Crowe: drie op rij? Commander Crowe: drie op rij?

DEN HAAG – Na de ouverture van het PMU-circus in Wolvega is het even wachten op de volgende koersdag op Nederlandse bodem. Toch is er voor de liefhebbers genoeg om naar uit te kijken.

Op de baan van het Zweedse Jägersro regent het namelijk topnummers. Zo kent de C.L. Müllers Memorial een topbezetting met namen als de tweevoudige winnaar Commander Crowe, Yarrah Boko, Harry Heathrow, Caballion en On Track Piraten. Voor menigeen is Commander Crowe kandidaat voor een derde winst in dit nummer, dat twee jaar geleden werd gewonnen door Yellow Eden. Commander Crowe komt dan nóg niet in de buurt van Frances Bulwark, die de Müllers Memorial vijf keer won.

De Jägersros Stora Montépris heeft met Armando Kievitshof en Schwerin Boko twee zegekandidaten met een Nederlands accent en in de V75 International gaat Panne de Moteur als de te kloppen draver van start. In 2010 was Yield Boko de sterkste in dit nummer.

In het Finse Kouvola wordt de Kouvola Ajo verreden (vorig jaar gewonnen door Maxwell Mayday, twee jaar terug was Viper ACKtion nog tweede), net als de Kymenlaakso Ajo voor driejarigen. In het Franse Marseille zien we verder Bomba di Quattro in actie komen.

En verder deze dag…

1978 Een minder vrolijk stemmend moment. In Frankrijk wordt een zitting gehouden waarbij dertien jockeys terechtstaan die op 9 december 1973 (!) een koers zouden hebben gemanipuleerd. Destijds lagen in een ren na één ronde alle favorieten al op grote afstand van een tiental paarden, waarvan er negen opvallend vaak rond gespeeld waren in PMU-kantoren te Toulon, Nice en Parijs. Het meesterbrein zou ene Monsieur X, Patrice des Moulis, zijn...

1991 Tijdens de Unitrotveiling wordt Hazel Groenhof ondanks een bod van 93.000 gulden ingehouden. De dochter van Mack Lobell en Vinci Fortuna zou nooit de baan halen, maar als fokmerrie nog wel enkele redelijke producten afleveren, zoals Macho Groenhof en Nuclear Groenhof.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: