Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 25 oktober...

Welkom op 25 oktober...

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Everton is één van de kanshebbers © www.mbfotos.nl Everton is één van de kanshebbers © www.mbfotos.nl

DEN HAAG – Natuurlijk hebben we vanavond alle aandacht voor de eerste PMU-meeting van het nieuwe jaar. Met als grote trekpleister de Productendraverij, waarin kanshebbers als Exceptional Boko, Everton en Edna Boko. De eerste twee doken al ruim onder de 1.16,0…

Voorafgaande aan die meeting, die begint om 18.00 uur, wordt ook gekoerst in PMU-verband in München. Daar staat, zonder uitloop, de laatste Equidia-draverij om 19.40 uur op het programma, waarna men in Friesland het stokje overneemt.

Internationaal zien we op Vincennes voorname nummers als de Prix California, de Prix Gisella, Prix Juno (met deelname van Vasterbocheckpoint en eerder al gewonnen door Unico Limburgia en Passing Renka ) en de Prix Louis Gauchois.

In het Zweedse Örebro wacht een nummer in het kader van de E3 Bonus, terwijl in Kalmar onze landgenoot Hans Crébas twee maal in actie gaat komen.

En verder deze dag…

1990 Op de baan van Solvalla laat Excellent Speed, een pupil van Aonne de Wrede, een uitstekende indruk achter tijdens het EK voor driejarige dravers. Hij wordt ondanks een ritje aan de buitenzijde knap vierde achter Union Shark, de grote favoriet.

2000 Remington Crown is met Jos Verbeeck de rapste in de Prijs der Giganten. Tweede wordt Paul Trot (Hugo Langeweg), terwijl Herbie W (Hubert Schoonhoven) als zevende over de meet komt.

2008 In de Productendraverij snelt Zjanti River met Hugo Langeweg naar de zege. Achter hem eindigen Zabatinitranss R en Zeus Oldeson op de ereplaatsen.

2008 Voor de eerste keer wint Commander Crowe de CL Müllers Memorial op de baan van Jägersro. Hij klopt Giuseppe Bi en L’Amiral Mauzun. Ook een jaar later zal de Juliano Star-zoon de snelste zijn.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: