Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 24 oktober…

Welkom op 24 oktober…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Lou Dillon Lou Dillon

DEN HAAG – In de aanloop naar de PMU-meeting in Wolvega - die direct achter die van München volgt - van vrijdag, doen de Nederlandse trainers en rijders het vandaag rustig aan. Elders in Europa is het aantal topkoersen ook maar schaars.

In Boden staat een versie van de Diamantstoet op de rol. De laatste editie hiervan werd gewonnen door Ariel Boko, bijna een week geleden in Romme. Dit keer is Breezy Boko van de partij. Ook een Klass II försök en een afdeling van de Wangen Cup voor leerlingrijders worden afgewerkt. In Aby heeft onze landgenoot Eelco van der Wal enkele ritjes.

In Lahti (Finland) staan versies van de Jokimaa Tekee Tähtiä op het programma met deelname van onder meer Absolut Newport, terwijl in het Franse Cabourg enkele paarden van Toon Wilderbeek op jacht naar succes gaan.

En verder deze dag…

1903 Lou Dillon wordt de eerste draver die de mijl onder de twee minuten aflegt. Hij loopt als vijfjarige 1.13,5 in Memphis en draaft daarmee in Memphis zijn eigen mondiale besttijd (1.14,6) uit de boeken. Het record zal zo'n tien jaar standhouden.

1993 Ineke P Boko brengt in de Productendraverij het Nederlands record voor tweejarigen op 1.16,9. Ze klopt Iris van Cornjum en Innocenti.

1993 Adri de Vries neemt met een overwinning via Miss Sarah (voorlopig) afscheid van de vaderlandse rensport. Hij heeft besloten in Abu Dhabi te gaan rijden.

1993 Herbie W weert zich optimaal in het Europees Kampioenschap der Driejarigen en legt in Munchen beslag op een derde plaats, achter de Noor Tamin Sandy en de Fin Key April.

2009 De Productendraverij wordt gewonnen door Adonis Boko met Hugo Langeweg Jr, die Ariane Beemd en Angel Eyes voorblijft.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: