Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 23 oktober...

Welkom op 23 oktober...

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Djali Boko Djali Boko

DEN HAAG – Met vandaag opvallende koersen in het Noorse Bjerke, het Franse Enghien en vooral op Solvalla, waar de Breeders Crown-sessies een vervolg krijgen.

Bij de driejarige hengsten en ruins komen in de semifinales onder meer Darren Boko, Dollar Boko en Djali Boko in actie. Bij de merries van die jaargang zien we onder meer Donna di Quattro in actie. Ook de vierjarigen komen in actie voor hun halve finales, maar hier is de Nederlandse inbreng nihil.

In het Noorse Bjerke wordt gekoerst in het kader van de 4-ärs Stjernen, een nummer dat onder meer werd gewonnen door de ook nog bij ons succesvolle Sir Volo. Ook Thai Tanic, Jetstile en Muscles Wiking BR staan op de erelijst.

Op Enghien worden onder meer de Prix de l’Aigle en de Prix de Saint-Armand-les-Eaux verreden.

En verder deze dag…

1938 Op Mereveld worden onder meer seriedraverijen afgewerkt. Willem Geersen wint met Bobichon (Stal Hollandia) en Akkerman, een paard van eigenaar Bolt. In de eerste serie heeft ene eigenaar Cruyff (voorvader van het orakel? We horen het graag van u...) de vijfjarige Adelaide met Jan Kruithof vergeefs ingeschreven.

1990 Voor de derde keer op rij wint Friendly Face de Prijs der Giganten. De crack van Pekka Korpi klopte zijn Nederlandse rivalen Action Skoatter en Yellowa.

1994 Een jaar na Ineke P Boko wint ook John F Boko de Productendraverij. De hengst rekent met Hugo Langeweg als rijder af met Jistance F en Justoneof Frisia.

2004 Until the End toont zich de sterkste in de Productendraverij, waarbij Ustasia Transs R eb Unbounded River worden geklopt. Het is de eerste keer dat Ruud Pools deze klassieker weet te winnen.

2010 De merrie Bahama Boko wint met Roland Hülskath de Productendraverij. Achter haar komen Bonita en Broadwaytranss R over de met. Het zou meteen het laatste optreden van de winnende merrie blijken. Ze is inmiddels fokmerrie bij Flevofarm.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: