Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 22 oktober...

Welkom op 22 oktober...

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Callit, winnaar in 1988 van de Müllers Memorial Callit, winnaar in 1988 van de Müllers Memorial

DEN HAAG – In Europa zijn vandaag vooral koersen in Zweden en Frankrijk de blikvangers.

In het Zweedse Eskilstuna staan drie topnummers op de rol, met deelname van onder meer toppers als Global Investment, Rakas en Beanie MM in de Restaurang Pokalen. Op Jägersro heeft André Bakker meerdere ritjes, waarbij een met ‘zijn’ Bizzy Tolli T.

Op het Franse Vincennes wordt de Prix Isara verreden, een koers die in 2002 werd gewonnen door de door Jan Kruithof getrainde Gloss Yatzee. Ook op de erelijst van de Prix Pierre van Troyen prijkt de naam van de Nederlander. In 1999 werd zijn Granit de Montfort door Dominik Locqueneux naar de winst gereden. Ook de Prix Timocharis voor driejarige merries is het volgen waard. Op de baan van Caen is Eric Dragt met meerdere paarden actief.

En verder deze dag…

1974 Henri Buitenzorg wordt in de Prijs der Giganten geklopt door Luther Hanover met Hans Frömming.

1988 De C.L. Müllers Memorial in Zweden wordt gewonnen door Callit met Karl O Johansson. De combinatie klopt Nick Lobell en Rebur.

1991 De Boko Prijs der Giganten wordt gewonnen door Park Avenue Kathy, die in de eindstrijd Carisma Darby voorblijft. Laatstgenoemde verbetert met 1.13,3 in de series al het staande record van Action Skoatter en Zeus Boekelte. De Nederlanders doen het uitstekend, want achter Kit Lobell komen ook Yellowa (vierde), Aty van de Lente (vijfde) en Zora Volomon (zevende) in de eindstrijd...

1995 Kelsea Boko wordt de derde Boko op rij die de Productendraverij op haar naam schrijft. Het is na Ineke P Boko en John F Boko ook de derde keer dat Hugo Langeweg dit nummer winst. Kaliman en Kim van Leeuwen moeten zich tevreden stellen met de ereplaatsen.

2005 Vincente Valley is met Ruud Pools de sterkste in de Productendraverij. Hij klopt Victor Emanuel en Venice Starlake. Voor Pools is het de tweede keer op rij dat hij dit nummer wint. Een jaar eerder was hij ook de sterkste met de merrie Until the End.

2011 De Productendraverij wordt een prooi voor Clint W Boko met Robin Bakker. De zoon van Abano As en Vantz Boko blijft Cypress Boko en Cherie Rapide voor.

 

Beoordeel dit artikel

3.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: