Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 21 oktober...

Welkom op 21 oktober...

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Welkom op 21 oktober...

DEN HAAG – Uiteraard vandaag aandacht voor de laatste dorpendag van dit jaar op de baan van Alkmaar, met onder meer een interessante jackpot op het Victory Five-spel. Naar verwachting komt de totale pot uit tot boven de vijf mille.

In Frankrijk worden op Enghien enkele koersen van niveau gereden, zoals de Prix Palais Royal met een eerste prijs van zo’n dertig mille. In 2001 werd de latere Mollema-dekhengst Joker de Rozoy nog tweede in deze vierjarigenkoers. De montédraverij om de Prix de Mainvilliers kent een bijna net zo hoog prijzengeld. Gedurende deze meeting maken ‘Nederlandse’ deelnemers als Take, Quick Master en Vramdao hun opwachting.

Ook in Dinslaken wordt vanavond gekoerst, met onder meer kansen in de beginnersklasse voor de sterk aan haar loopbaan begonnen Ontheway Diamant (Rob de Vlieger) en de nieuwbakken montécrack Canavaro Toscano met Angelique de Heer.

En verder deze dag…

1923 Tijdens de sluitingsmeeting van Alkmaar vindt een zwaar ongeval plaats wanneer het paard Leo wordt aangereden en zijn jeugdige berijder De Vries een eind wordt meegesleurd. Tot lichamelijk letsel komt het niet, al springt Leo over het hek en kan hij pas achter de tribune worden gegrepen. Eindwinnaar na drie heats wordt Gloriette met Klaas Bakker.

1923 De ook in ons land actieve Billy Bunker brengt in Oostende het baanrecord op 1.25, twee seconden sneller dan de staande besttijd.

1986 De Prijs der Giganten op Hilversum wordt een prooi voor Davidia Hanover met Jorma Kontio, die een jaar eerder ook al wist te winnen met Keystone Patriot.

1997 Dryade des Bois en Jos Verbeeck zetten de Prijs der Giganten naar hun hand. Achter de merrie volgen Paparazzy en titelverdediger Holly Speedy. Favoriet Huxtable Hornline (Anders Lindqvist) is foutief en Hennie Grift moet met Novateur genoegen nemen met een zesde plaats.

2006 De Productendraverij wordt gewonnen door Wicky de Viking met Rick Wester, die daarmee Wichita River en Woody Boko terugwijst.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: