Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 1 augustus…

Welkom op 1 augustus…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Capriatitranss R koerst in Berlijn © www.mbfotos.nl Capriatitranss R koerst in Berlijn © www.mbfotos.nl

DEN HAAG – In Berlijn gaat het grote Derby-weekeinde van start met enkele aansprekende nummers. Uiteraard is er weer een heel Nederlands contingent naar de metropool getrokken.

 

De Cup Vierjährigen-Marathon (Trial II) heeft met Photo du Monde (Jan Wagenaar Jr), Contucky Newport (Jesse ter Borgh) en Cuby Baldwin met Henk Hamming enkele Nederlandse kandidaten.

In de met tien mille gedoteerde Master-Rennen komt Jesse ter Borgh in actie met Britt Newport. Andere bekende namen zijn Super d’Aunou (Michael Schmid), Best Well (Robbin Bot), Anky Kievitshof (Rob de Vlieger) en Nereide d’Esi met Patrick van Ooyen.

In de series van de Shootingstar Cup, waarvan ook de finale wordt verreden, behoren Classic Dream en Capriatitranss R (beide met Hugo Langeweg Jr), Compleet Well en Crazy Lover (beide met Robbin Bot), Bonaparte (Stefan Schoonhoven), Copacabana (Arnold Mollema), Cimarron Energy (Robin Bakker) plus Cesc Boko (Rob de Vlieger) tot de starters. De eindstrijd is gelardeerd met een prijzengeld van 10.000 euro.

En verder deze dag…

1924 De schimmelhengst Chatauqua Man die eerder dat jaar door de heer Jo Schuyl naar Duitsland is verkocht, wint in Hamburg in een knappe tijd van 1.28.

1924 De driejarige Oley B die door Stal Lancier werd gefokt, maakt in zijn nieuwe vaderland Duitsland indruk. De door Alkemade naar Duitsland gebracht Oley B imponeert met snelle tijden, waarmee de draver bij de snelste driejarigen aldaar behoort.

1979 Hugh Grant Sr, één van de beroemdste eigenaren van zowel volbloeds als dravers en pacers (Tarport Hap, Countess Adios, Adios Betty, Meadow Chuck, Thorpe Hanover, O'Brien Hanover en Meadow Skipper) overlijdt op 67-jarige leeftijd.

1998 De Dravers Gold Cup wordt gewonnen door Ruud Pools met Mr Postman. In Wolvega gaan de overige ereplaatsen naar Kors Zes HB (Hubert Schoonhoven) en favoriet Ballisi met Bas Crébas.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: