Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 31 juli…

Welkom op 31 juli…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Ariane Beemd koerst in Frankrijk © www.mbfotos.nl Ariane Beemd koerst in Frankrijk © www.mbfotos.nl

DEN HAAG – Op de baan van Enghien komt de door Ron Kuiper getrainde Aisle Stand aan de start met Pierre Vercruysse als rijder.

De combinatie zal het niet eenvoudig krijgen hier een topklassering vandaan te slepen, want de hengst treft opponenten als Turbo Jet, Racing Charm, Global Manhattan en Quartz Littoral. Vorig jaar was Kuiper vertegenwoordigd met Quick Master, die echter ongeplaatst bleef.

Op de erelijst van dit nummer zien we niet alleen de namen van paarden die hier als dekhengst actief waren (Gloss Yatzee, Golden Sund), maar ook die van Intact Hornline. Die won dit nummer in 1999 met Hugo Langeweg.

Op Enghien worden meerdere mooi gedoteerde koersen verreden. Zo zien we in de Prix d’Uzes Ariane Beemd aan het vertrek, eveneens met Vercruysse als rijder. De door Rob de Vlieger getrainde winnares van de Lage Landen neemt het op tegen Take van Egbert Oosterhof, die met Jean-Michel Bazire tot één van de voornaamste kanshebbers wordt gerekend.

Ook op Solvalla zien we diverse semiklassieke nummers op het programma. Ook geven enkele Nederlandse paarden, zoals Bella Toscana, acte de presence.

In het Duitse Hooksiel moet het vreemd lopen als niet een voornaam deel van de buit de grens overgaat. Vrijwel in alle koersen domineren immers op papier de oranjehemden.

En verder deze dag…

1852 Voor de laatste maal in de historie worden er koersen gehouden in het duingebied rond Zandvoort.

1949 De Productendraverij voor tweejarige paarden wordt gewonnen door Onderduiker G.

1949 Het Kampioenschap voor Nederlandse paarden wordt een prooi voor Juggler.

1949 De klassieke Dianaprijs wordt op Duindigt gewonnen door Qualissa.

1992 Het Sprintkampioenschap van Nederland wordt gewonnen door de als favoriete gestarte Elionora Oldeson met Cees de Leeuw in de sulky.

1999 Het nummer voor de topklasse in Wolvega levert een verrassende winst op voor His Iron Horse, die met Hugo Langeweg te snel is voor Gabido W (Hubert Schoonhoven) en de als favoriet begonnen Semittess (Ruud Pools). Ook Kazan Buitenzorg en Kim Wielinga hadden in dit nummer veel aanhang.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: