Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 29 juli…

Welkom op 29 juli…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Welkom op 29 juli…

DEN HAAG – De kortebaanliefhebbers komen aan hun trekken met de editie van Voorschoten die al jarenlang een vaste waarde op de kalender heeft. Zie voor de recente winnaars elders op drafsport.nl.

In het zuid-Franse Cagnes-sur-Mer staat de Prix de Rome Tor di Valle op het menu. Deze koers werd de laatste jaren gewonnen door Lester (Lucio Becchetti, 2012), Marielles (Christophe Martens, 2011) en Rex Haie Neuve (Jos Verbeeck, 2010). De Fransen staan qua rijderszeges de laatste jaren behoorlijk droog, want de laatste negen versies werden gewonnen door Belgen (drie keer), Italianen (vier keer) of Duitsers (twee keer).

En verder deze dag…

1944 Domina met Bram Nottelman vestigt een baanrecord op Juliana Sportpark in Hoorn, destijds nog het IJsselmeerpark geheten, waar een jaar later voor de laatste maal wordt gekoerst. Domina (Silladar-Tourterelle) wint vanuit de banden in de Zeger Davidzon-prijs en weet eveneens de kortebaandraverij op deze dag te winnen.

1992 De Generaal G.J.J.A. Baron van Heemstrabeker wordt tijdens de Dag van het Paard een prooi voor Eibert Vrijenesse.

1997 Op een dag dat Joop Pool drie zeges bijschrijft op de baan van Groningen, gaat het hoofdnummer naar Hippo Princess met Cees Imming. Deze klopt Gazeau Skoatter met Eelke Kruis en Elias met Willem Paardekooper.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: