Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 26 juli…

Welkom op 26 juli…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Haughton Stable in vervlogen jaren... Haughton Stable in vervlogen jaren...

DEN HAAG – We kijken naar de andere kant van de oceaan waar de Merrie Annabelle en de Peter Haughton Memorial hun aanloop kennen.

Laatstgenoemde koers is een hommage aan de zoon van de vermaarde Billy Haughton, die nooit de kans zou krijgen echt in de voetsporen van zijn vader te treden. Peter Haughton overleed op 25-jarige leeftijd als gevolg van een noodlottig auto-ongeval. Hij was toen, in 1980, wel al een van de meest winnende rijders in Amerika. Zijn vader overleed zes jaar later als gevolg van blessures die hij opliep tijdens een koersincident op Yonkers Raceway.

En verder deze dag…

1845 Voor de eerste maal worden er wedrennen en harddraverijen gehouden op de hei nabij Laren en Hilversum. Samen met nog zevenduizend bezoekers keek Prins Alexander naar de koersen op de 1450 meter lange renbaan.

1964 De beide afdelingen van de Grote Fokkersprijs worden gewonnen door Axkit Hollandia (met Martin Vergay in 1.22,3) en Barry Williams (met Joop Ham in 1.24,0). De tweejarigen lopen op Mereveld recordtijden. Deter d’Aster zegeviert en is sneller dan het oude baanrecord van Bento Kitty, maar de als derde aankomende Dwergvalk S zet in handen van Tom Kooyman zelfs een nog snellere kilometertijd neer: 1.24,2.

1964 Op de kortebaan van Zuidhorn domineren de paarden van Hendrik Maring. De uit zijn entrainement afkomstige Ciska G en X Pluto winnen de A- en B-versie. De C-versie gaat naar Argonaut, ook getraind door Maring, die wordt gereden door Jannes Bosklopper.

1992 In de Gold Cup wint Bold Surprise door in de slotfase het peloton te verlaten.

1992 Het Kampioenschap der Vierjarigen wordt gewonnen door Famico Westland.

1997 De finale van het Sprintkampioenschap van Nederland wordt gewonnen door BWT Spirit met Arnold Mollema, die de favoriet Paul Trot met Hugo Langeweg klopt geeft. Gabido W (Hubert Schoonhoven) en Hippo Princess (Cees Imming) leggen beslag op de plaatsen drie en vier.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: