Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 19 juli…

Welkom op 19 juli…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Broadway Legs Broadway Legs

DEN HAAG – Een rustige dag voor het Nederlandse koerswezen, met in Frankrijk nog wel twee paarden van Antoon Wilderbeek aan de start. Uzaro Hyemois en Viva Well komen in actie in Pornichet la Baule, een plaats aan de Franse westkust.

In Axevalla (Zweden) staat de Axevalla Maraton op het programma, een koers waarin onder meer de Nederlandse Yvory Queen van start gaat. In de Femåringspriset zien we paarden als Broadway Legs, Repay Merci en Edward Ale, maar helaas is de ‘Canadese Nederlander’ Zorgwijk Lunar geschrapt in dit nummer, welke in 2010 werd gewonnen door Yield Boko.

De Fyraåringslopp heeft met de Duitse Chapeau eveneens een schrapper van naam. In 2004 was Sierra Rapida nog derde in dit nummer.

Voor wie in Frankrijk verblijft kan terecht voor mooie koersen in onder meer Biarritz (Grand Prix de la Ville de Biarritz) of Cabourg (Grand Prix de la Ville de Cabourg met Racing Charm).

In het Finse Tornio wordt gestreden om de Midnight Cup, een koers die met Buck Boko en My Love di Quattro de laatste twee jaar werd gewonnen door een door een Nederlander gefokt paard. Dat zit er met het veld van dit jaar niet in.

In Solänget – we zijn weer terug in Zweden – wordt een onderdeel van de cyclus om de Wangen Cup verreden.

En verder deze dag…

1946 Henny de Vries wint in Leeuwarden twee koersen. De eerste keer haalt de Oranjewouder uit met met Sweepstakes-winnares K Friezin (de dochter van The Saint wint in 1.38,9) en vervolgens met Juliana Lee (1.32,7). Laatstgenoemde is een dochter van de door vader Barthold de Vries, de opa van Buddy de Vries, vanuit Amerika naar Nederland meegenomen dekhengst The Saint en de gelijktijdig ingevoerde merrie Nancy Lee.

1992 Dollar’s Persia wint de eerste krachtproef voor tweejarige volbloeds en schrijft het Van Brienen Memoriaal bij op de erelijst.

1997 Black Notson wint met Peter Strooper het hoofdnummer op de baan van Wolvega. Hij klopt Gazeau Skoatter en Cabur.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: