Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 28 juni…

Welkom op 28 juni…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Darling Boko koerst in Eskilstuna Darling Boko koerst in Eskilstuna

DEN HAAG – Op de baan van het Zweedse Sundbyholm worden vrijdag de ‘consolations’ van de E3 verreden. Boko Stables heeft er uiteraard meerdere producten aan de start.

Zo verschijnen in Eskilstuna in een veld van twaalf merries Darling Boko (Oystein Larsen) en Demi Boko (Leif Witasp). Bij de hengsten en ruins is Dante Boko met Lutfi Kolgjini van de partij. Op dezelfde baan wordt ook een finale van de Diamantstoet verreden.

In Canada worden op Mohawk drie versies afgewerkt in het kader van de Ontario Stakes. Leveranciers van de meeste deelnemers zijn de dekhengsten Muscle Mass, Ken Warkentin en Kadabra.

In Frankrijk zien we op Vincennes het optreden van meerdere door Nederlandse trainers ingeschreven paarden, zoals Umoko (Richard Westerink) en Proud Wood (Arnold Mollema) die beide door hun trainer worden gestuurd. Piet van Petten laat het rijden van zijn Rubis Renner over aan een Franse rijder. De oud-Starnmeerder is inmiddels al meerdere seizoenen actief op Franse bodem. Ook op andere Franse banen zijn vandaag Nederlandse trainers aan het werk. Zo heeft Heleen Krom – dit jaar zeer succesvol – twee paarden aan de start in Le Mont Saint Michel.

En verder deze dag…

1843 Op de Wieselsche Veld te Apeldoorn worden ‘courses’ gehouden. De wedstrijden in de nabijheid van Het Loo waren vooral in trek bij de adellijken uit de omgeving.

1844 Voor de eerste maal wordt er gekoerst op het Orderveld bij Hoog Soeren. De activiteiten worden mogelijk gemaakt door de inzet van Prins Alexander, die een hartstochtelijk liefhebber was van de paardenrennen. De renbaan zou geen lang leven beschoren zijn. Nadat Alexander al op jonge leeftijd komt te overlijden aan tuberculose, wordt het hippisch onderkomen verplaatst.

1923 De bekende fokker Van der Wel overlijdt in zijn woonplaats Alphen. Hij was verantwoordelijk voor de Derbywinnaars Johanna en Klasina en van talloze goede koerspaarden als Lion, Mallincrot, Nelly D, Oscar en Qurville S.

1992 Lucky Tilly wint met Torbjörn Jansson de Grote Prijs der Lage Landen, ondanks groot verzet van Incredible Crafts. Ima Crown, die nog nauwelijks winsom heeft, gaat op dezelfde dag rond in een formidabele 1.13,7.

1992 De eerste uitgave van de Grote Kees Berg-prijs wordt een prooi voor de Belg Native Brookie, die Everyone’s Wish en favoriet Keller Lobell voorblijft.

1992 Op The Curragh worden in de Ierse Derby alle voorspellingen geloogenstraft als de Ier St Jovite favoriet Dr Devious een draai om de oren geeft.

1997 Het nummer voor de topklasse in Wolvega wordt gewonnen door Cabur met Willem Goedhart. De combinatie verslaat Gazeau Skoatter (Eelke Kruis) en Jacco Enzelens met Gerard van Eijkelenborg.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: