Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 27 juni…

Welkom op 27 juni…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Amour d'Occagnes Amour d'Occagnes

DEN HAAG – In Frankrijk wordt de Prix Pierre Coulon verreden, het tweede onderdeel van de Grand Chelem. Aan de start verschijnt onze oud-Derbywinnaar Amour d’Occagnes met Christophe Martens in de sulky.

De zoon van Diamant Gédé en Naomi November treft tegenstanders van naam met onder meer Roc de Montfort, Quoumba de Guez en zelfs de kleine Punchy is er weer bij. Ook de winnaar van het eerste onderdeel (Prix Vichy Celestins) komt aan de start: Turbo Jet.

Die werd vorige keer nog gereden door Pierre Vercruysse, maar dit keer heeft in Vichy Jean Etienne Dubois de leidsels in handen. De finale van de Grand Chelem (Grand Slam) wordt begin juli verreden. Die finale werd vorig jaar gewonnen door Radjah de l’Abbaye, vóór Partout Simoni en Roc de Montfort.

Ook in Nancy zijn er Nederlandse belangen met paarden uit de entrainementen van Ron Kuiper, Paul Hagoort en Henk Grift.

En verder deze dag…

1950 Catello ‘Cat’ Manzi wordt geboren in Monticello, New York. Hij schopt het later als rijder tot de vermaarde Hall of Fame.

1990 Kit Lobell, gereden door Berndt Lindstedt, vestigt een wereldrecord voor merries op Meadowlands Racetrack.

1997 Op de baan van Groningen wordt een interland gehouden tussen Nederlandse en Russische amateurrijders. Casper Veldink wint het eerste onderdeel met dank aan Johnno Arlo, terwijl Harrie van der Heide (Anna Sobel) en Renco Slik (Hurry Medo) het Nederlandse podium compleet maken.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: