Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 17 juni…

Welkom op 17 juni…

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Welkom op 17 juni…

DEN HAAG – Uiteraard vandaag aangeven voor de meetings van Wolvega (zaterdag) en op Duindigt (zondag) en de meeste trainers zullen vermoedelijk ook Alkmaar (waarvoor de aangifte dinsdag sluit) alvast meepikken in hun programmering.

Vervolgens kiezen veel trainers en rijders de route richting Dinslaken, hoewel die meeting nu niet bepaald uitblinkt qua inschrijvingen. Negen koersjes, waarvan enkele met zeven of acht paarden. De concurrentie van de zondagse meetings van Gelsenkirchen en Berlijn (twaalf merendeels goed gedoteerde draverijen) laat zich vooral bij de Duitse inschrijvingen voelen. Verder is men maandag ook nog eens actief in Straubing.

In Frankrijk zijn er Nederlandse belangen in Agen en Le Croisé-Laroche. Ook in Zweden op meerdere banen Nederlandse starters. Zo komt André Bakker aan de start in Halmstad.

En verder deze dag…

1912 In Amerika wordt een record gevestigd als Wishing Ring wint aan een uitbetaling van 941 tegen 1. De door de volbloed op de racetrack van Latonia gevestigde prestatie blijft ruim driekwart eeuw staan, tot in 1989 ene Power to Geaux wint aan 1461 tegen 1.

1967 Buckpasser’s reeks van vijftien zeges op rij komt tot een einde als hij derde eindigt achter stalgenoot Poker in de Bowling Green Handicap op Aqueduct. Buckpasser moest ten opzichte van Poker veel meer gewicht aan boord dragen, hetgeen zijn nederlaag, samen met de voor hem vreemde bodem, verklaarde.

1990 Een formidabele Ayres Boy schrijft de Heidemijprijs op zijn naam en klopt daarbij Yick Buitenzorg en Reunited.

1991 Action Skoatter verdedigt haar Sprintkampioenschap in Alkmaar met verve, al blijft ze tweetiende boven haar baanrecord. Dit jaar tikt ze achteloos af in 1.16,2...

1992 Na een mislukt optreden in de Sweepstakes toont Guvo de Bloomerd weer eens zijn grootse capaciteiten. In 1.15,8 wordt hij de nieuwe recordhouder van zijn jaargang.

1997 Het nummer voor de topklasse op de baan van Hilversum wordt gewonnen door de stayer Gazeau Skoatter met Eelke Kruis. Tweede wordt Sweetlife Hanover met Arnold Mollema, terwijl Jacco Enzelens met Gerard van Eykelenborg als derde aantikt. Favoriet Hipparion (Henk Hamming) eindigt als vierde.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Marja Bouman 23 jun 2013
Wat leuk dat onze Ayres Boy genoemd wordt!
Gelukkig leeft hij nog en is 30 jaar.
Wij hebben hem sinds 1986 en genieten nog iedere dag van hem.
Groet
Marja en Frans van Loenen
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: