Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 11 juni…

Welkom op 11 juni…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Alabama K (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Alabama K (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

DEN HAAG – Een rustige dag voor wat betreft de Nederlandse draf- en rensport, al kijkt men in Emmeloord natuurlijk reikhalzend uit naar de startvelden voor volgende week woensdag.

In Zweden heeft Erwin Bot het wel druk. Onze landgenoot komt drie keer aan de start op de baan van Jägersro en één van die starts maakt hij met Alabama K. De voormalige pupil van Peter Strooper probeert voor eigenaar Jan Groot tegenwoordig haar centen te verdienen in Zweden en dat lukte al eens met een zege op Jägersro, eind vorig jaar. Het fokproduct van Richard Kerkhof was als tweejarige in ons land Breeders Crown-winnares.

En verder deze dag…

1898 Willie Simms wordt de enige Afro-Amerikaanse jockey die de Preakness Stakes wint met dank aan Sly Fox. Simms wordt ook de enige Afro-Amerikaanse jockey die alle drie de Triple Crown-rennen wint. Daarvoor zorgen zijn zeges in de Kentucky Derby (1896, 1898) en de Belmont Stakes (1893, 1894).

1979 Op de Fortuna Hoeve in Pesse wordt voor de vierde keer in de historie een voorjaarsverkoping gehouden. Topper van de veiling bij de merries is de Amerikaanse Christmas Deal, die wordt verkocht met een veulen van Carlisle aan de voet voor 14.000 gulden. De tweejarige Tarufi (Herese/Latona J) wordt afgeslagen voor 15.000 gulden aan Bert Cremers te Coevorden.

1991 In Asten-Heusden maakt een veiling een einde aan de historie van Stoeterij Crown. Dekhengst Leonard Hanover gaat voor 120.000 gulden onder de hamer.

1992 In het Kampioenschap Nederlandse Paarden blijkt de pas vierjarige Floris Bos te sterk voor de vaak veel oudere concurrentie. Met Hennie Grift in de sulky blijft de winnaar in ons land nog altijd ongeslagen. Achter de winnaar volgen de vijfjarigen Eibert Vryenesse en Elionora Oldeson.

2000 In de Grote Pinksterprijs op de baan van Duindigt klopt Hinde Buitenzorg met Hennie Grift Quintus Pay (Jos Oorthuysen), Mack the Butcher (Cees Kamminga) en Duc du Bossis met Kurt Roeges.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: