Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 10 juni…

Welkom op 10 juni…

Door 2
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Uiteraard is Yokohama S van de partij in Alkmaar Uiteraard is Yokohama S van de partij in Alkmaar

DEN HAAG – Is het voor de trainers weer aangeven voor komend weekeinde (zondag, Groningen) om vervolgens koers te zetten richting Alkmaar voor een meeting van negen koersen. Het is tevens de pilot van de dorpenmeetings. Hoeveel extra bezoekers komen er uit Akersloot, waar 2500 uitnodigingen zijn verstuurd?

Foto www.mbfotos.nl

Wie niet in Alkmaar als rijder present is, zit vanavond vermoedelijk in het Duitse Dinslaken. Daar wordt een koersdag verreden waarin meer dan twintig ritjes verzorgd worden door Nederlandse pikeurs. In Frankrijk (Salon) koerst Nelson Derm namens de equipe van Henk Grift.

En verder deze dag…

1806 Voor de eerste maal duikt een naam van een draver of pacer op in een Amerikaanse krant. De New York ‘Commercial Advertiser’ maakt melding van een pacer met de naam Yankee die een mijlskoers wint op Harlem Race Track.

1978 Steve Cauthen, achttien jaar pas, wordt de jongste jockey ooit die de Triple Craown op zijn naam schrijft, met dank aan Affirmed die deze dag de Belmont Stakes wint. Affirmed was de elfde winnaar in de historie van de Triple Crown. Ook de prestatie van Alydar is opvallend, met zijn nieuwe tweede plek in de Belmont Stakes wordt hij runner up in alle drie de onderdelen van de Triple Crown.

1979 Yves Saint-Martin wint op Chantilly de Prix de Lamorlaye met de driejarige Breukelen. De hengst is gefokt door baron De Zuylen de Nyevelt, eigenaar van kasteel De Haar te Breukelen. De vader van Breukelen heette dan ook Le Haar.

1979 Speedy Volita wint op Duindigt voor de derde maal op rij de Dravers Gold Cup, waardoor de wisseltrofee definitief naar Piet Meijn in Oostzaan gaat. Rijder Gerard Gommans blijft in de eindafrekening Kees Verkerk (Gerard van Eykelenborg), Speedy Gent (Harry Pools) en Nanouk (Martin Vergay) voor.

1979 Yvonne Wagenaar wint tijdens haar eerste optreden in een Supertriokoers meteen met Pauwel Zuidvelde. Ze mag starten op de baan van Groningen omdat ze niet lang daarvoor haar dertigste overwinning heeft behaald, dan nog een restrictie om aan dergelijke koersen te mogen deelnemen.

1990 Het weer in ere herstelde Kampioenschap Nederlandse Paarden trekt slechts zes deelnemers. Yellowa laat met Ton Blok maar net Carisma Darby van Bob Krom (met Cees de Leeuw als rijder) achter zich. Derde wordt Yick Buitenzorg met Hugo Langeweg, voor Action Skoatter rest met Appie Bosscha slechts het vijfde geld...

2000 De Coupe du Monde du Trot wordt op de baan van Vincennes gewonnen door Fan Idole, die in 1.12,2 met Richard Denechère respectievelijk Varenne en Goetmals Wood voorblijft. Onder de deelnemers bevinden zich nogal wat springers, onder wie Giesolo de Lou met Jean Etienne Dubois.

2000 The 132e editie van de Belmont Stakes trekt meer dan 67.000 bezoekers. Het hoofdnummer gaat naar outsider Commendable.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 2 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Jasper de Jong 11 jun 2013
en om 22:43 was er een reportage op radio 1:

http://www.radio1.nl/terugluisteren/tijd?terugluisteren_dag=2013-06-10&terugluisteren_hour=22
avatar
Jasper de Jong 11 jun 2013
over de goude zweep op duindigt
totaal: 2 | nu in beeld: 1 - 2

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: