Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 8 juni…

Welkom op 8 juni…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Amour d'Occagnes komt op Vincennes in actie Amour d'Occagnes komt op Vincennes in actie

DEN HAAG – Over een groot deel van de koersen van vandaag bent u op deze site al uitvoerig geïnformeerd. Het is namelijk een drukke drafdag, met boeiende sport van Wolvega tot aan het noorden van Zweden.

Op Victoria Park wordt onder meer de halve eindstrijd van het Criterium der Vierjarigen afgewerkt, met deelname van Conan Boko, Cowboy Fanatic en Caitin Scott. Rogier den Dekker tipt namens drafsport.nl voor deze koers echter, net als menig ander, Caen Oldeson als favoriet. In Wolvega worden negen draverijen verreden.

Op Vincennes komt onze oud-Derbywinnaar Amour d’Occagnes in actie in de Prix du Quercy. Met tegenstanders als Rapide du Digeon, Special As, Talicia Bella en Roc de Montfort treft de Diamant Gédé-zoon diverse andere bekende namen. In 2001 won Hugo Langeweg deze koers met zijn crack Intact Hornline.

Op dezelfde baan wordt ook de Prix Louis Jariel verreden, een koers die vorig jaar nog werd gewonnen door Texas Charm, die The Best Madrik klopte. Een winnaar die het niveau van deze opdracht met een prijzengeld van 120.000 euro aangeeft. Dat is ook het geval met het koersrecord van Texac Charm, 1.10,5.

De koersen op de baan van Östersund worden elders op drafsport.nl uitvoerig belicht met dank aan Bas Schwarz.

En verder deze dag…

1946 Jan Kruithof heerst tijdens de koersen op Mereveld en boekt vier zeges. Met Karel Pluto, Juggler, Peniche en Quick Williams triomfeert hij. De laatste twee paarden zijn eigendom van Stal Amsterdam. Vooral de winst met Quick Williams is fraai. De achtjarige hengst maakt de tachtig meter handicap goed op Gonny D met Jan de Vlieger, waarna het duo in dead heat eindigt.

1991 Julie Krone is de eerste vrouwelijke jockey in de Belmont Stakes. Ze eindigt met Subordinated Debt als negende.

1997 In een koers voor manege-instructeurs op de baan van Duindigt is Jos van Haasteren de sterkste met Hassan Weber.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: