Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 4 juni…

Welkom op 4 juni…

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Capricciosa J komt in Zweden in actie © www.mbfotos.nl Capricciosa J komt in Zweden in actie © www.mbfotos.nl

DEN HAAG – Vandaag dient te worden aangegeven voor de meeting op de baan van Alkmaar, waarvoor vrijwel geheel Akersloot wordt uitgenodigd en diverse ereprijzen beschikbaar zijn gesteld.

In Frankrijk staat de met 75.000 euro gedoteerde koers om de Prix Caecilia op het programma, een nummer waarin de V-jaargang actief is. Op de erelijst voor dit vierjarigennummer vinden we namen als Priscilla Blue (de laatste merrie die het nummer won), Riglorieux du Bois en Sinko du Vivier. Het koersrecord is in handen van Guenoso, die in 1998 tot 1.12,8 kwam, maar toen was de afstand niet langer dan 2100 meter. Sinds 1999 wordt dit in Vincennes verreden nummer afgewerkt over 2700 meter.

In Zweden Hans Crébas twee keer in actie op Jägersro. Daarbij zit een rit met Capricciosa J van eigenaar Willem Hess.

En verder vandaag…

1966 De eerste koers van het jaar voor tweejarigen wordt gewonnen door Fernandel met Aad Harmsen in de sulky. De bruine hengst blijft Fouquet (Manus Bouwhuis) en Flits met Bram Nottelman na 1400 meter in 1.34,5 op de baan van Duindigt voor.

1979 De Internationale Meile op de baan van Recklinghausen wordt gewonnen door Kawartha Mystery. Op een vierde plek eindigt Eglemont in handen van Harry Pools.

1988 Tumult in Groningen na de Toekomstprijs, als Cees Wielinga met Ale van der Wal wordt teruggesteld, waardoor Celeritas Medo met Tjitse Smeding alsnog wint. Boze toeschouwers en 'op sensatie beluste lieden' rukken op naar de rechterstoel en op het middenterrein delen obers biertjes uit om de menigte te sussen.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Rico K 4 jun 2013
Capricciosa J. 2e geworden met Hans Crebas.


Koppel van 112 euro... Dat is lekker eten (en drinken) ;-)
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: