Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 3 juni…

Welkom op 3 juni…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Welkom op 3 juni…

DEN HAAG – Arnold Mollema stuurt zijn Yardley Rich vandaag naar Frankrijk, waar de hengst in Le Croisé Laroche aantreedt in de Grand Prix J.C. Fiolet Transports, gedoteerd met een bedrag van dertig mille.

Voor de zoon van Vikings’s Way en Ottey Rich is het alweer even geleden dat hij bij een huldiging stond. In september vorig jaar won hij met Erik Adielsson een koers op de Zweedse baan van Jägersro. Yardley Rich moet 25 meter geven aan de paarden in het eerste band en treft in totaal vijftien opponenten.

Verder vandaag de aangiften voor de koersen van Wolvega en op Duindigt. Voor de meeting in Alkmaar kan men ook de dinsdag nog benutten.

En verder deze dag…

1943 De oorlogsjaren hebben grote invloed op de mogelijkheden om te koersen. In Amerika worden verschillende banen, zoals onder meer Tanforan Racetrack, door het leger in gebruik genomen als trainingsbasis. Op de plaats van deze in 1964 definitief gesloten baan staat momenteel een winkelcentrum. Wel herinnert een beeld van de vermaarde Seabiscuit er nog aan die glorieuze tijden.

1990 Vier dagen nadat zij met Quest for Fame de Engelse Derby hebben gewonnen, halen eigenaar Prins Khalid Abdullah, trainer Richard Charlton en jockey Pat Eddery in Chantilly met Sanglamore ook de Franse equivalent binnen.

1997 Aonne de Wrede is met drie zeges de man van de dag in Hilversum. Hij scoort met achtereenvolgens Jowendo, Koss Beuckenswyk en Kaifine Mountain.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: