Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 4 mei…

Welkom op 4 mei…

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Robert Bi komt op Vincennes in actie (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Robert Bi komt op Vincennes in actie (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

DEN HAAG – Een dag met op internationaal niveau een hele serie topkoersen. We doen een vlugge – noodgedwongen vanwege het feit dat we het enkele dagen vanuit het buitenland moeten doen – greep uit de topnummers van vandaag.

Op Freehold Raceway wordt de Dexter Cup verreden, een nummer dat met bijna 140.000 dollar is gedoteerd. Favoriet is Dontyouforgetit met Jimmy Takter, die deze koers in 2009 al won met Anders Bluestone. Bekende namen op de erelijst zijn Market Share (2012), Shaq is Back (2010), Beissinger Hanover (2004), SJ’s Caviar (2001), Armbro Trick (2000), Pearsall Hanover (1999), Mr Lavec (1994), American Winner (1993), Armbro Goal (1988), Joie de Vie (1983), Mystic Park (1982), Nevele Impulse (1980) en Nevele Pride (1968). En dan hebben we nog vele bekende winnaars weggelaten.

We blijven nog even in Amerika voor de Meadowlands Maturity, waar over de mijl bekende namen als Guccio, Googoo Gaagaa, Uncle Peter en My MVP tot de tien starters behoren. Er wordt een bloedstollende tijd verwacht in deze mijlskoers.

In Örebro zien we een waslijst aan topkoersen, waarvan de meeste al uitvoerig worden besproken in de V75-voorbeschouwing van Terry Koperberg. Ook hier nummers met fantastische erelijsten, zoals de Örebro International waarin Spring Erom zijn titel verdedigt. De hengst was in 2010 overigens ook al de beste, waarmee hij Juggle Face (2011) op de erelijst in de sandwich neemt. In 2008 werd ‘onze’ Tycho of Pass nog tweede in deze koers achter Dude Kemp.

Naast een sessie van de Gulddivisionen (met de voormalige Mollema-pupil Bagley) staat ook de Enoch Karlssons Minneslopp op de rol. Tegenwoordig is dit nummer alleen toegankelijk voor merries, waarvan de laatste jaren onder meer Giant Diablo, Orchidee d’Aunou, Vanessa de Ling en KLM Prelong profiteerden. De laatste mannelijke winnaar dateert van 2001 met Super Photo Kosmos.

Uiteraard ook veel geweld op Vincennes, met het Criterium des 4 Ans als grote blikvanger. Wie wordt de opvolger van Unique Quick en – natuurlijk, we vergeten hem niet - Timoko? In de Prix Albert Dumarcq wordt gestreden om de opvolging van Tiego d’Etang en de montétoppers zijn aanwezig in de Prix Jean Gauvreau.

In de Prix du Rouergue zien we op de erelijst onder meer de naam van Orso November staan, die bij zijn zege in 2009 trainer Age Posthumus een mooi succes opleverde. Hij versloeg destijds onder meer Unico Limburgia. Van Nederlands gezichtspunt is uiteraard de Prix de Faulquemont het meest interessant. Voor Peter Strooper wordt Duke of Greenwood gereden door Hugo Langeweg Jr en succestrainer Paul Hagoort stuurt Robert Bi de baan op met Robin Bakker. Vorig jaar was deze combinatie ook al aanwezig met Clint W Boko, die toen als vierde over de meet kwam. In 2010 werd Timoko met Richard Westerink derde achter Tonkin de Bellouet.  

En verder vandaag…

1924 In Italië wint Great Night een koers in een tijd van 1.24. De hengst was voor zijn overstap naar het zuiden met veel succes actief in ons land.

1978 Speedy Volita wint in Hilversum het Merevelds Mijlrecord. Gerard Gommans wint beide heats - de snelste in 1.15,4 - en verslaat in het klassement Manza Buitenzorg met Jan Wagenaar en Jaspis du Bois met Cees Imming.

1996 Extreme Dream wordt in handen van Anders Lindqvist winnaar van het Criterium der Vierjarigen in Vincennes.

1997 Wesgate Crown wint de Gran Premio della Lotteria in een evenaring van het koersrecord.

Beoordeel dit artikel

4.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Allright 4 mei 2013
Ruud, je had de juiste foto op de cover.

R O B E R T B I gefotografeerd bij zijn 1-ste start op Wolvega

Vandaag was zijn 2-de start ... gelijk maar op Vincennes.

Onder het motto : Wat goed is, komt snel ... !!!

Nu de kruiddampen zijn opgetrokken en ik weer "iets bij zinne" ben gekomen ...


Is er maar één conclusie: Robert Bi is een Kampioen in wording


Wat een stappen, wat een snelheid, wat een klasse ... !!!

Dit paard lijkt alles in zich te hebben om een hele grote kampioen te worden.

Eigenaren, trainer en Robin, jullie gaan een mooie tijd tegemoet.


Wie plaatsen zich nog in voorgaande jaren nog meer in deze koers :
derde in 2010 - Timoko
winnaar in 2009 - Sévérino
winnaar in 2006 - Russel November
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: