Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 18 april…

Welkom op 18 april…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Welkom op 18 april…

DEN HAAG – Vandaag weer een mooie PMU-meeting op de baan van Wolvega, al is het wel zaak voor wie er bij wil zijn wat snipperuurtjes op te nemen. De eerste van de elf draverijen staat immers al om 16.40 uur gepland.

En verder deze dag…

1809 Voor de eerste maal wordt de 2000 Guineas op Newmarket gelopen.

1993 Hugo Langeweg wint met de door Joop Pool aan hem beschikbaar getelde Frizbie Gerron op Duindigt de Champions Trophy.

1993 Sea Cove zorgt voor een unieke prestatie door ook het vierde onderdeel van het Grand Circuit te winnen. Na eerdere zeges in drie Franse onderdelen schrijft hij ook de Grote Prijs van München op zijn naam. Achter de rug van de winnende rijder Jos Verbeeck strijdt Hennie Grift met Allergy fel om het tweede geld, maar eindigt uiteindelijk als vierde met de Amerikaan.

1997 De dan nog aan het begin van haar loopbaan staande Koko Dijkhoeve wint met Hugo Langeweg zowel serie als finale van een draverij in Groningen.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: