Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 12 april…

Welkom op 12 april…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Copper Beech start in Kalmar Copper Beech start in Kalmar

DEN HAAG – Internationaal geweld in de Open Handicap op The Meadowlands en dichter bij huis de Prix Jamin op Vincennes. In die laatste koers zien we onder meer Main Wise As en Striking Actions in actie.

Meer aandacht voor beide koersen elders op de site. Dat geldt ook voor het hoofdnummer in Kalmar, waar toppers als Prince Tagg, Lord Capar, Joke Face en Copper Beech in actie komen. Deze dag zien we ook onze landgenoten André Bakker en Martijn de Haan in de baan. Dat geldt ook voor Hans Crébas, die in Kalmar zijn thuisbaan heeft.

En verder vandaag…

1909 Bas ten Hagen evenaart met de legendarische Brummbär zijn eigen baanrecord op de piste van Breda, waar op het Kazerneterrein wordt gekoerst. De tijd van 1.34,6 vanuit de banden oogt nu wat lachwekkend, maar was destijds niet te onderschatten.

1948 Na zeven overwinning op rij moet Citation het onderspit delven in de Chesapeake Trial Stakes. Hij verliest met een lengte tegen Saggy, maar zal ijzersterk terugkeren met zestien overwinningen in successie met daarbij de Triple Crown.

1966 Jan Wagenaar junior wint deze dag drie van de zeven draverijen en dat zijn ook de belangrijkste koersen: met dank aan Barry Williams, Cristine Williams en Azalea Hanover.

1969 Jockey Sandra Schleiffers, één van de eerste vrouwelijkse rijdster in Amerika en – aardig detail – voormalig lid van de orde van de Zusters van St. Francis, wint haar eerste ren op Turf Paradise.

1997 Een schitterend programma op Wolvega, met onder meer de Intereffekt Japanse Warrants Gouden Divisie. De winst gaat naar Huggy Bear met John de Leeuw. De sterkte van het veld wordt wel aangegeven met de achter hem volgende paarden in de uitslag: Construction, Dont give no Flak, It’s Buitenzorg, Black Notson, Vasterbo Tomorrow, Hayo Oldeson, Flower Flora, Yankee Tornado, Gazeau Skoatter en Gold Arrow…

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: