Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 5 april...

Welkom op 5 april...

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Theo Messidor ging (nog) niet naar Amerika Theo Messidor ging (nog) niet naar Amerika

DEN HAAG – De stofwolken na het optreden van Commander Crowe zijn opgetrokken en in Nederland treedt de koersrust weer in, overigens net als in Duitsland het geval is.

In Zwitserland worden PMU-koersen afgewerkt op de fraaie baan van Avenches. Tot de deelnemers behoort daar onder meer Zoshua Transs R. Die kennen we nog van het begin van zijn loopbaan bij Hubert en Stefan Schoonhoven. De via Duitsland in Zwitserland uitgekomen draver is een zoon van Highwaytranss R, die met Ustasia Transs R ooit nog een Nederlands recordhoudster van 1.13,7 over de afstand van 2100 meter afleverde. We schrijven dan januari 2006 en Cees Kamminga fungeerde op Vincennes als rijder achter deze Ustasia.

Voor wie wat dichter bij huis koersen wil volgen, kan terecht in Kuurne. Daar start onder meer Brescia Boko, die in ons land met Dion Tesselaar vierde werd in de door Bibi Barosso gewonnen Merrie Derby. Inmiddels is ze al enige tijd in België actief.

En verder deze dag…

1920 De openingsdraverijen in Heemstede worden goed bezocht. Quinte wint het hoofdnummer op heel eenvoudige wijze. De overgebleven concurrenten Clemence en Colorado rijden tegen elkaar aan, nadat de overige deelnemers reeds zijn uitgeschakeld.

1963 Willem H Geersen slaat een invitatie van Yonkers Raceway in Amerika af om met Theo Messidor aan te treden. Eigenaar Daniël en de trainer vinden de vorm ontoereikend. De draver met meer dan honderd zeges op zijn naam verschijnt naar verwachting later dit jaar wel op Roosevelt Raceway.

1966 Niemand kan het trio raden op de baan van Hilversum met Beautiful Boy (Aad Pools), Dixy en X van Paula BH. De winnende uitbetaling van 3629,80 gulden gaat naar degene die de eerste drie aankomende paarden in willekeurige volgorde voorspelt. Van jackpots heeft men in die jaren nog niet gehoord.

1984 Commentator en verslaggever Theo Koomen komt door een tragisch auto-ongeval te overlijden. Zeven jaar eerder is reeds een draver naar hem vernoemd: een niet onverdienstelijk koersende zoon van Star Performer en Gusta W.

1992 De Champions Trophy wordt voor de eerste maal in de historie gewonnen door een amateur. Flip van Dijk levert in de koers met Esmeralda K al nadrukkelijk aanwezig, uiteraard is de markante liefhebber na de draverij nog veel prominenter in beeld.

1997 Topvelden in Wolvega, waar de twee afdelingen in de Gouden Divisie worden gewonnen door Vasterbo Tomorrow (Hugo Langeweg) en Construction met Arnold Mollema. Kailash wint met Tom Kooyman de Elite Vierjarigen.

 

Beoordeel dit artikel

1.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Joop Arkenbout 5 apr 2013
Op de foto Theo als 2 of 3 jarige op Alkmaar nog met Bram Nottelman, ernaast
de man met beker zijn fokker/eigenaar T.Leeuwenkamp.
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: