Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 2 april…

Welkom op 2 april…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Red Rum: een Britse legende Red Rum: een Britse legende

DEN HAAG – Een dag waarop moet worden aangegeven voor de meeting van Groningen. Daar is alle gelegenheid voor, want vanuit Nederlands blikveld is het rustig op de Europese banen.

En verder deze dag…

1938 Whirlaway wordt geboren. Drie jaar later zal hij de Triple Crown op zijn naam schrijven. Whirlaway komt in 1953 te overlijden.

1962 Tabor wint met Jan van Dooyeweerd de Narcissenprijs en verslaat Typhoon en Victrix V.

1977 De twaalfjarige Red Rum wint de Grand National met een voorsprong van 25 lengten op Churchtown Boy. Charlotte Brew, op de rug van Barony Fort, wordt de eerste vrouw die in de Grand National van start gaat. Red Rum werd na zijn overlijden begraven bij de finishlijn van Aintree:

“Respect this place,

this hallowed ground,

a legend here,

his rest has found,

his feet would fly,

our spirits soar,

he earned our love for evermore”

1982 Uno Hazelaar wint een wel heel magere Prijs der Veelbelovenden, slechts zes deelnemers, op de baan van Schaesberg. Rijder en trainer Wim Velis meldt bijzonder content te zijn met zijn jonge aanwinst...

2002 Jockey Tony McCoy breekt het 55 jaar oude record van Sir Gordon Richards als hij op de baan van Warwick zijn 270e seizoenzege neerzet.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: