Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 30 maart…

Welkom op 30 maart…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Intact Hornline: oud-winnaar van de Klosterskogens Elitelöp Intact Hornline: oud-winnaar van de Klosterskogens Elitelöp

DEN HAAG – Voor wie topnummers wil zien, moet vandaag het vizier richten op de baan van Klosterskogen. Daar wordt onder meer de Klosterskogens Elitelöp verreden, met deelname van bekende namen.

Zo treffen we aan de start Classic Grand Cru en Beanie MM, een duo dat vorig jaar de buit verdeelde met Beanie MM (Johnny Takter) als winnaar. Ook de als derde eindigende Winmecredit is er dit jaar weer bij. Overigens is Classic Grand Cru een bekend gezicht in dit nummer, hij werd de laatste jaren tweede (2012), eerste (2010 en 2011) en bij zijn eerste optreden in 2009 tweede. In 2003 was Intact Hornline (Hugo Langeweg) de beste.

Dichter bij huis wordt ook gekoerst in het Belgische Mons, met deelname van onder meer Zambrottanewport. Bekende namen zien we uiteraard in het hoofdnummer, de Paasprijs, met starts van Camino EV, Opera de Joss, Orage Mauzun, Onyx d’Em, Obelo Darche en Perlando.

En verder deze dag…

1933 In Café Landman te Drachten houdt de draverijvereniging haar jaarvergadering. De vereniging bestaat dit jaar tien jaar.

1940 Op de baan van Mereveld nabij Utrecht wordt de tweede van een dubbele Paasmeeting afgewerkt. Tot de winnaars behoren bekende namen als Zus Braun en Draisine Scott.

1970 Secreteriat, de volbloed die later de Triple Crown wint, wordt geboren.

1996 Rough Quest, gereden door Mick Fitzgerald, wordt de eerste favoriet in veertien jaar die de Grand National op zijn naam schrijft.

1997 Duindigt’s Paasprijs wordt gewonnen door Kazan Buitenzorg, die met Jos van Koolwijk de sterkste is. Giant Cedar met Jan van Dooyeweerd wordt tweede.

 

Beoordeel dit artikel

4.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: