Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 24 maart…

Welkom op 24 maart…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
In Groningen wordt gelukkig weer gekoerst In Groningen wordt gelukkig weer gekoerst

DEN HAAG – Met vandaag onder meer de opener op de baan van Groningen, waar op het Stadspark de eerste meeting van het jaar wordt verreden. Met tien goed bezette draverijen en een op temperatuur gezette verwarming zal het ongetwijfeld een aangename meeting worden.

De Stadspark toont daarmee aan nog lang geen vergane glorie te zijn. Gelukkig, want de historie van de baan is er een van rijke traditie. Na eerst op andere locaties binnen de stad te hebben gekoerst, vond in mei 1923 het feestelijke openingsweekeinde met een dubbele meeting van de nieuwe baan op het Stadspark plaats. Destijds omschreven als de ‘mooiste baan in ons land’. Helaas werd de openingsdag gehouden onder bar slechte omstandigheden en omdat dat weer zich de gehele zomer continueerde, moest na vier koersdagen het eerste jaar met een fors verlies worden afgesloten. In de daaropvolgende jaren herstelde de financiële positie van de baan echter.

De eerste winnaar in Groningen was destijds Malie B met de toen zo bekende pikeur Cees Ockhorst. Hij won een koers in de zogeheten vierde klasse in een tijd van 1.40. Ook een dag later won de vierjarige dochter van Captain Henry en Darling van Stal Palmi.

En verder deze dag…

1922 Slechts drie van de 32 starters beëindigen de Grand National. Winnaar wordt Music Hall, gereden door Bilbie Rees.

1997 Tijdens de meeting op de baan van Alkmaar gaat de winst in het hoofdnummer naar Soleil de Vie met Jos Oorthuysen. De combinatie is te sterk voor Elias (Willem Paardekooper) en Florida Karn met Sjaak Snoek.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: