Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 3 maart…

Welkom op 3 maart…

Door 6
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Nootdorp: inmiddels vergane glorie, ooit een bloeiende baan Nootdorp: inmiddels vergane glorie, ooit een bloeiende baan

DEN HAAG – Vanuit Nederlands blikveld zijn de koersen in het Duitse Gelsenkirchen het meest in het oog springende. Op de baan waar de bezoekersaantallen weer in de lift lijken te zitten, worden vandaag de koersen opgedragen aan de 75 jaar oud geworden Wili Rode, die nog altijd actief is.

Ook de deelnemers lijken tevreden te zijn met de ontwikkelingen rond de baan in het Roergebied, waar de prijzengelden verhoogd zijn van 600 euro voor de winnaar naar minstens duizend euro.

Één van de paarden die vandaag een hap uit de prijzenruif kan nemen, is Unforgettable. Die hoeft nu niet – in tegenstelling tot bij zijn vorige optredens – een handicap van formaat weg te poetsen. Arnold Mollema was dan ook tevreden met de tweede plaatsen die de crack behaalde. “Hij is me in die koersen uitstekend bevallen. Ik denk dat hij nu nog in betere conditie is dan bij zijn vorige optredens en moeilijk te kloppen zal zijn.” Concurrentie komt er van Anky Kievitshof (Rob de Vlieger) en Zidane Boshoeve  met Michael Schmid).

Mollema denkt niet alleen met Unforgettable winstkansen te hebben. “Ook de driejarige More Caviar moet met Roland Hülskath goede kansen hebben”, laat de Wolvega-trainer op Gelsentrab weten.

En verder vandaag…

1982 Zuid Holland’s Stayersprijs op de baan van Nootdorp wordt gewonnen door Speed Westlandia met Gerard van Eykelenborg. Voorzitter Arie van de Sande mag een nieuw omzetrecord op de totalisator melden: 384.190 gulden. Burgemeester Waals wil met de NDR om tafel om het aantal meetings op Nootdorp te verdubbelen!

1985 De 53-jarige Bill Shoemaker wint de Santa Anita Handicap en wordt de eerste jockey die meer dan honderd miljoen dollar aan prijzengeld bijeen weet te rijden. Shoemaker boekt zijn winst met Lord to War, goed voor een half miljoen dollar. Het was alweer de elfde keer dat Shoemaker deze Santa Anita Handicap wist te winnen!

1991 Carisma Darby is ongenaakbaar in het Winterkampioenschap en laat Yellowa ver achter zich. Zmanza Princess, ook al zo’n naam met een klassieke klank, wordt derde.

1992 Sea Cove dolt in Sterrebeek met zijn tegenstanders in de Grand Prix d’Oultremont, maar de tweede plaats van Incredible Crafts is desalniettemin een bijzonder goede prestatie te noemen.

 

Beoordeel dit artikel

1.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 6 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Joop Arkenbout 3 mrt 2013
De foto moet naar mijn idee uit de beginjaren 50 zijn. Kunnen jullie nagaan
of dat zo is en welke paarden en rijders er op staan??

Bvd
avatar
Ruud Stoop 3 mrt 2013
Joop, het is volgens mij een uitsnede van een koers om de Kortebaankampioenschappen draverijen om de Huzaren van Boreelprijs van 1958. Die dag won Jan Wagenaar met Valk S, maar die is niet te zien op de foto. Aan meer info kan ik je (nog) niet helpen... Gr. Ruud
avatar
Joop Arkenbout 3 mrt 2013
Ruud,
Dank je wel voor de snelle informatie..
Als je nog aanvullende gegevens hebt, houd ik me aanbevolen...
avatar
Joop Arkenbout 5 mrt 2013
Ruud, Ik heb e.e.a. nagezocht:Nootdorp 20.08.1958 Regiment Huzaren van Boreelprijs Internationaal 2380-2460mtr
1e Forges A.G.Heskes 2460mtr. 1.24.5., 2e Ria Kitty J.Wagenaar jr 2440mtr.1.25.4,
3e Roi d'Or K.Woudstra 2420mtr. 1.26.6.

Valk S met pikeur K.Neef liep die dag ook in de 1e serie van de Taptoe Delft prijs-kortebaan A kampioenschap van Nederland en plaatste zich niet voor de finale.
Zowel een serie als de finale werd gewonnen door: Ria Kitty J.Wagenaar jr.740mtr-
2e Victor Hollandia M.Vergay 700mtr en 3e Wordley Hanover W.Geersen 690mtr.

Misschien heb jij een andere versie, dan zie ik het wel
avatar
Allright 5 mrt 2013
Joop, is het Historisch Archief weer op dinsdag open ?

Of was vandaag alleen de winterschilder aanwezig ?
avatar
Joop Arkenbout 5 mrt 2013
Rinus, beide uitzonderingswijze!!!
totaal: 4 | nu in beeld: 1 - 4

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: