Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 1 maart...

Welkom op 1 maart...

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Flevofarm, de kraamkamer van dravend Nederland Flevofarm, de kraamkamer van dravend Nederland

DEN HAAG – In Wolvega vanavond weer een hele polonaise aan fraaie finales, die vrijwel allemaal de titel Championnat d’Hiver hebben gekregen. Met uitzondering van de laatste koers, de Prix Flevofarm.nl.

Daarmee wordt de naamgever van deze koersavond, de Flevofarm Nacht van het Paard, nog eens extra onder de aandacht gebracht. Terecht, want Sijbrand en Titia Iwema en hun medewerkers zijn niet meer uit het dagelijkse beeld van de drafsport weg te denken en beeldbepalend binnen de Nederlandse fokkerij vanwege hun ruime aanbod aan topdekhengsten. De stoeterij is al langere tijd gevestigd in Eenrum.

Maar wie weet nog dat het duo in 1974 begon als bedrijfsleider op de vermaarde Stoeterij Buitenzorg in Bemmel? Na vijftien jaar Buitenzorg stapte men destijds over naar Lelystad om er een eigen opfokbedrijf te beginnen. Op de locatie die daarvoor werd bemand door Piet Zandt, die in die jaren de overstap naar Frankrijk waagde. Vandaar ook de naam Flevofarm, die ondanks de nieuwe verblijfplaats nog altijd wordt gehanteerd.

De koersen vanavond beginnen om 20.00 uur.

En verder deze dag…

1936 Golden Miller, gereden door Evan Williams, wint voor de vijfde opeenvolgende keer de Cheltenham Gold Cup.

1973 Robyn Smith wordt de eerste vrouwelijke jockey die een belangrijker koers op haar naam schrijft.

1986 Tjitse Smeding wint met The Black Arden de Grote Winterprijs van Weststellingwerf. The Black Arden beleefde een topjaar in Wolvega, met verder zeges in de Nuttert Timmerman-prijs en het Sprintkampioenschap van Wolvega.

1992 De niet geheel fitte Carisma Darby start in het Winterkampioenschap van Nederland buiten weddenschappen, maar dat kan haar niet deren. In weliswaar matige draf gaat de winst toch naar de topper van Cees de Leeuw.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: