Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 26 februari…

Welkom op 26 februari…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Welkom op 26 februari…

DEN HAAG – Geen Europese topkoersen, maar in Zweden wel een interessant optreden van Zanimede met Hans Crébas. De combinatie komt in actie in een goed gedoteerd nummer in Axevalla. De vorm is goed, want de zevenjarige ruin won vier van zijn laatste zes optredens.

En verder deze dag…

1839 De Grand National wordt voor de eerste maal op Aintree verreden, dan nog onder de noemer Grand Liverpool Steeplechase. Winnaar wordt Lottery, gereden door Jem Mason. Eerder was de ren al drie keer gehouden in het nabijgelegen Maghull. De definitieve naam Grand National Steeplechase krijgt het evenement pas in het jaar 1847.

1973 Secretariat wordt na zijn verkiezing tot Paard van het Jaar 1972 ondergebracht in een syndicaat voor een total bedrag van meer dan zes miljoen dollar, gesplitst in 32 deeltjes van elk 190.000 dollar.

1989 De grootheid Ourasi wint de Prix de Paris. Hij klopt resepectievelijk Reve d’Udon en Quiton du Coral.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: