Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 13 februari…

Welkom op 13 februari…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Bellino II, 36 jaar geleden winnaar van de Prix de Paris Bellino II, 36 jaar geleden winnaar van de Prix de Paris

DEN HAAG – Woensdag is doorgaans één van de meest rustige dagen in drafsportland. Zelfs in Frankrijk is het relatief rustig, al heeft onze landgenote Heleen Krom deze dag twee ijzers in het vuur in Angers.

De Nederlandse trainster die het vak onder meer leerde bij Fabrice Souloy heeft met Twilight en Via Vaucéène twee deelnemers aan de start die niet geheel kansloos zijn.

En verder vandaag...

1924 Op 72-jarige leeftijd overlijdt Baron van Tuyll van Serooskerken, voorzitter van het Nederlands Olympisch Comité en een van de oprichters van de Nederlandse Harddraverij- en Renvereniging.

1962 Dave Palone, één van de grootste rijders in de historie van de Amerikaanse drafsport en veelvoudig winnaar van de HTA Driver of the Year Award, wordt geboren in Waynesburg.

1977 Bellino II wint voor de derde keer op rij de uitputtingsslag die de Prix de Paris heet, al werd de afstand pas in 1994 tot ver over de vier kilometer getild. Bellino II blijft dit keer in handen van Jean René Gougeon onder meer Eleazar (tweede) en Dimitria (derde) voor. Eleazar zal de edities van 1978 en 1979 vervolgens op zijn naam schrijven.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: