Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 7 februari…

Welkom op 7 februari…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Welkom op 7 februari…

DEN HAAG – Met als topnummer vandaag op Vincennes de Prix Jean le Gonidec. Een nummer dat twee jaar geleden werd gewonnen door Main Wise As en waarvan de lijst met recente winnaars elders op deze site is te vinden.

Lijst met recente winnaars Prix Jean le Gonidec

En verder deze dag…

1969 Diane Crump is de eerste vrouwelijke jockey die start in een ren waar weddenschappen op afgesloten kunnen worden. Ze wordt tiende (van twaalf deelnemers) op de outsider Bridle 'n Bit in de zevende ren op Hialeah Park.

1993 De Fransen maken een nieuw debacle mee. Na de zege van Queen L en Stig H Johansson in de Prix d’Amérique, ziet men ook de Prix de France naar een buitenlander gaan. Sea Cove neemt de honneurs waar voor de zieke Queen L en wint in 1.13,2.

1996 Op Oaklawn Park doet zich een merkwaardig fenomeen voor. Zeven achtereenvolgende races worden gewonnen door een paard met startnummer één…

1999 De Prix de France wordt gewonnen door Moni Maker met Jean Michel Bazire. De dochter van Speedy Crown klopt Defi d’Aunou, General November en Remington Crown. Laatstgenoemde wordt getraind door onze landgenoot Jan Kruithof.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: