Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 19 januari…

Welkom op 19 januari…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Welkom op 19 januari…

DEN HAAG – In heel Europa wordt interessante sport aangeboden. Zo moet Yanantin Boko in een etappe van de Gulddivisionen aantonen of het met zijn herstel inderdaad de goede kant op gaat en is de Prix de Pardieu de opmaat voor de Cornulier van zondag.

Deze Prix de Pardieu kent immers winnaars die later ook van zich zouden laten horen in het grote montéwerk. Op de erelijst zien we namen als Surabaya Jiel (2010) en Reine du Corta (1987). Het is pas de eerste maal dat dit nummer op 19 januari wordt verreden. Voorheen vond deze koers doorgaans eerder in de maand januari plaats.

En verder op deze dag…

1969 De Grote Prijs der Sterrensprinters wordt gewonnen door Anton met Jopie Ham in de sulky. Van een duel met Carlos Pluto en Abe Siderius komt niets, want laatstgenoemde combinatie speelt geen rol van betekenis. Bretteur P wordt tweede met Jan Wagenaar.

2003 De Prix de Cornulier wordt gewonnen door Joyau d’Amour. De zoon van Viking’s Way klopt Flambeau des Pins en Jirella.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: