Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 3 januari…

Welkom op 3 januari…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Welkom op 3 januari…

DEN HAAG – Op Vincennes wordt vandaag de Prix Hersilie verreden, een koers met een prijzengeld van 85.000 euro. Tot de deelnemers behoort Global Money met Hugo Langeweg Jr.

De Love You-zoon is één van de buitenlandse starters in dit nummer. De Franse baan lijkt de Zweedse draver wel te liggen, getuige zijn knappe vijfde plaats eind vorig jaar in een iets hoger ingeschaalde koers. Eerder werd hij winnaar in het Belgische Mons en tweede op de baan van het Oostenrijkse Krieau. Favoriet is Touch of Quick, vorig jaar nog winnares van de hoog gedoteerde Prix Ozo.

Het is niet de eerste keer dat we Nederlandse paarden in deze Prix Hersilie aan de start zien. In 2010 eindigde Uriah Boko ongeplaatst en in die editie speelden ook de door Ron Kuiper getrainde Odyssee des Bordes en Vioxx SR geen rol van betekenis.

En verder deze dag…

1924 De heer H.J. Martin, oud-voorzitter van paardensportvereniging Houtrust, komt te overlijden. De 65 jaar oud geworden Martin was eveneens lange tijd voorzitter van de Nederlandse Heerrijdersclub en mede-eigenaar van Stal Dolec.

1997 Er wordt nog volop gekoerst op de sfeerrijke baan van Nootdorp, waar Jos Oorthuysen met dank aan de door Harry van Ooyen gefokte Joey Hollandia de eerste winnaar van het nieuwe drafjaar mag voorrijden.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: