Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 27 december…

Welkom op 27 december…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Welkom op 27 december…

DEN HAAG – Een dag waarop in Vincennes de Prix de Craon wordt afgewerkt. En dat is ook een goed moment even stil te staan bij de winnaar van deze koers in 2008, de geweldige Unico Limburgia.

De SJ’s Photo-zoon van de familie Gerrits won dit nummer in handen van Pierre Levesque. Hij deed dat in 1.14,3 over 2700 meter. Dat was destijds een koersrecord. Vorig jaar ontnam Rubis Dairpat hem die besttijd in 1.13,8.

Helaas overleed Unicco Limburgia veel te vroeg in 2009, een jaar waarin hij eerst nog diverse koersen op de baan van Vincennes zou winnen.

En verder deze dag…

1949 Nadat tweede kerstdag de laatste meeting van het jaar is verreden, kan de balans worden opgemaakt van het seizoen. Willem Geersen boekt als pikeur de meeste zeges: 93 maal in 241 starts. Hij wordt op eerbiedige afstand gevolgd door Jan Wagenaar en Bonne de Jong. In de 4206 starts in 433 koersen die dit jaar plaatsvinden, raapt Stal Amsterdam met 2356,61 gulden het hoogste totaal aan fokpremie op.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: