Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 18 december…

Welkom op 18 december…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Welkom op 18 december…

DEN HAAG – Een rustige dag op drafsportgebied, met pas komende vrijdag weer koersen in ons land. In Frankrijk treedt op Vincennes de door Richard Westerink getrainde Vishkaya de Gruson aan in een met 33.000 euro gedoteerde montédraverij om de Prix de Massiac.

 

En verder deze dag…

1965 Toon Hermans is een icoon in ons land en houdt menigeen aan de buis gekluisterd. Reden voor drafbaan Hilversum om alvast aan te kondigen dat vanwege het televisie-optreden van Hermans de koersen van 28 december worden verplaatst naar de 29e...

1966 De vaderlandse drafsport wordt in één week verblijd met de invoer van meerdere buitenlandse hengsten. Eigenaar Van der Stoel haalt Satan Hanover naar ons land, terwijl entrainement Oosting een andere Amerikaanse hengst importeert: Sceptre. Notaris Bolwijn laat Polardachs vanuit Duitsland komen. Een vreemde eend in de bijt is Francis King, die werd geboren in Argentinië (!) en via Italië en een korte koerscarrière in Duitsland bij de familie Van der Veen in Hardegarijp belandde.

1976 De Prix du Bourbonnais wordt gewonnen door de grote favoriet Bellino II in handen van Jean-René Gougeon. Liefst achttien combinaties komen aan de start, maar alleen Fakir du Vivier kan in de buurt van de kampioen blijven.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: