Home | Specials | Welkom op... | Welkom op 7 december…

Welkom op 7 december…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Welkom op 7 december…

DEN HAAG – Alle aandacht gaat vandaag uit naar de fraaie PMU-meeting op de baan van Victoria Park in Wolvega. In Italië richt men zich op het Gran Criterium, een koers die in 2008 werd gewonnen door Main Wise As met Hugo Langeweg Jr.

Uitgerekend met een Italiaanse draver maakt de Schagerbrugger vandaag weer zijn rentree op de Nederlandse banen. Hij doet dat met Rigel LB, een zoon van de Amerikaanse merrie Treasure Me Always, die als twee- en driejarige in diverse Stakeskoersen in haar vaderland triomfeerde.

En verder deze dag…

1957 Een tweejarige hengst met de naam Silky Sullivan wint de éénmijlsren om de Golden Gate Futurity nadat hij een achterstand van liefst 27 lengten moet wegwerken. Hij zou van de werkwijze zijn handelsmerk maken. Nog altijd staat de naam Silky Sullivan model voor een paard die van grote achterstand terugkeert.

1969 Bekende namen winnen tijdens de meeting van Hilversum. Zo grijpt ene Hans Eysvogel de winst in de Dingey-prijs met de sterke Anton. Jan Wagenaar wint drie koersen, waarbij de Allround Stayersprijs over bijna vier kilometer met Fluitlijster S die over deze afstand zijn record zelfs verbeterd naar 1.25,2. Commotie is er rond de start van Cherie Spencer, favoriet voor de titel Draver van het Jaar, die de start mist. ‘In plaats van de achtervolging in te zetten, poseerde de heer Hendrikx een metertje of tachtig voor de aanwezige filmcamera en deed dit in slow motion...’, aldus verslaggever Iedema in Paardesport in Ren en Draf.

1978 Cor Disselkoen schrijft een open brief aan de Algemene Eigenarenvereniging De Drafsport om de kritieke punten binnen de sport onder de aandacht te brengen.

1987 Wanda Pluto wint het Winter Sprintkampioenschap in Hilversum in 1.16,9 door op de meet Vriend (Hubert Schoonhoven) en Uno Hazelaar (Jan Wagenaar) te achterhalen. Maria Poort spreekt uit aan het einde van de loopbaan van Wanda Pluto graag nog eens met haar te koersen op de halfmijlsbanen in Amerika.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: