Home | Specials | Paard van de Week | Paard van Week: Davy Boko

Paard van Week: Davy Boko

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Paard van Week:  Davy Boko

Op de website van het NDR-Archief staan de schijnwerpers deze week gericht op de D-jaargang van 2010. Op de foto van Wim Huybers zien we de prachtige hengst Davy Boko met op de sulky Hugo Langeweg.

 

Davy won de Sweepstakes en de Derby. De Fokkers Trofee werd gewonnen door Dex Beuckenswijk, die in de Sweepstakes en de Derby had gesprongen. De merrie-afdeling van de Sweepstakes werd gewonnen door klassemerrie Dacey Boko, die ook nog tweede werd in de Derby. De Merrie-Derby was voor de toepasselijk genaamde Derby Lobell. Verreweg het hoogste totaal aan prijzengeld is echter gewonnen door Danae F Boko, die zich in onze Klassiekers wel in de prijzen had gelopen, maar steeds door een van de anderen werd geklopt. In het buitenland toonde ze haar unieke klasse met overwinningen op Vincennes en in de merrie-afdeling van de Orsi-Mangelli in Milaan. Deze vijf paarden vormen op dit moment de top van de D-jaargang en hieruit hebben een Paard van deze Week gekozen. En de winnaar is ……..

Davy Boko
Davy is een zoon van de Zweedse hengst From Above en de Zweedse merrie Staro Allmighty, die eerder al moeder was geworden van de uitstekende merries Aida Boko (winsom € 123.000) en Celestial Boko (€ 11.170). Davy was één van de toppers op de 2-Companions Sale in 2001en hij werd voor € 42.000 gekocht door Peter Aleman en zijn schoonzoon Maup Hanemeijer, samen acterend onder de stalnaam Stal Alhadra. Net zoals zijn zusters was Davy niet vroeg. In de wandelgangen was wel bekend dat hij de beste van de D-tjes bij trainer Langeweg was, maar hij kwalificeerde zich pas op 28 april 2013. Na twee eenvoudige overwinningen op Duindigt, won hij overtuigend de Sweepstakes en gaf daarmee zijn visitekaartje af. Ook de Derby-Trial won hij met voorsprong. Het was voor zijn omgeving even schrikken toen in de Derby-selectie werd geklopt door Dream with Me, maar in de Derby liet hij over 2.600 m zijn ware gezicht zien. Kort daarna bleek hij zwaar ziek tengevolge van maagzweren en miste daardoor de Fokkers Trofee. Sneller dan verwacht knapte hij op en kwam aan de start in de Breeders Crown, waarin hij het paard in vorm Dex Beuckenswijk voor moest laten gaan. Maar toch nog knap tweede werd.
Kijk voor meer verhalen over en foto's van Davy Boko en zijn jaargenoten  op www.archiefndr.nl.

Fokkersoog
De toppers van een jaargang worden in het blad “draf&rensport” met hun prestaties en afstamming beschreven in artikelen, genaamd “het Fokkersoog”. Na verloop van tijd worden deze artikelen ook geplaatst op de website van de Fokkersvereniging. Wilt u de verhalen over Damalia, Davy en Dacey Boko nog eens lezen? Kijk dan op www.dutchtrotters.nl.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ingezonden Items Ingezonden Items De redactie van Drafsport.nl plaatst gratis uw niet-commerciele berichten, columns en / of agendapunten op de website. U kunt hiervoor eenvoudigweg het contact formulier voor gebruiken. Uw bericht zal zo snel mogelijk worden geplaatst.

Nieuwsbrief

Email: