Home | Specials | Paard van de Week | Paard van Week: Zandokan Eden

Paard van Week: Zandokan Eden

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Paard van Week: Zandokan Eden

Op de foto zien we de ruin Zandokan Eden de Grote Prijs der Lage Landen 2011 winnen met op de sulky zijn trainer Frank Westerveld. Zandokan Eden trad voor het eerst voor het voetlicht tijdens de Unitrot-veiling in 2007.

Zijn fokker Jan van Marion vond dat er niet genoeg werd geboden en hield zijn jaarling in. Hij hield zijn paard in eigendom en kreeg daar achteraf geen spijt van, in tegendeel. Deze grote Ganymède-zoon startte tweemaal als 2-jarige, maar was nog niet sterk genoeg. Als 3-jarige waren een derde plaats in de Finale van het Criterium en een overwinning in een Najaars-Stakes zijn beste prestaties. In de andere Klassiekers was hij niet succesvol.

 

Als 4-jarige won hij enkele Stakes-koersen. Het volgende jaar 2011 was zijn topjaar. Hij won toen o.a. het Stayerskampioenschap van Friesland, een Gouden Stakes, de Grote Prijs der Lage Landen en de Breeders Crown Z-W-V. In 2012 en 2013 blies hij nog wel zijn partijtje mee, maar behaalde niet het niveau van 2011. Hopelijk laat hij ons in 2014 nog mooie prestaties zien. Zandokan Eden behaalde 17 overwinningen en heeft een record van 1.14,2. Zijn winsom bedraagt nu ruim 76.000 Euro.

Kijk voor meer foto's van Zandokan Eden en zijn jaargenoten op de nieuwe fotopagina van de Z-2006-jaargang op www.archiefndr.nl  - Er staan 67 foto's op!

Beoordeel dit artikel

3.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ingezonden Items Ingezonden Items De redactie van Drafsport.nl plaatst gratis uw niet-commerciele berichten, columns en / of agendapunten op de website. U kunt hiervoor eenvoudigweg het contact formulier voor gebruiken. Uw bericht zal zo snel mogelijk worden geplaatst.

Nieuwsbrief

Email: